Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 16. 09:17, kedd | Belföld
Forrás: http://www.idokep.hu

Visszatér a naposabb idő

Visszatér a naposabb idő

A hatalmas esőzéseket követően - melyet a Dagmar névre keresztelt hideg légörvény okozott - a héten fokozatosan csökken a csapadékhajlam, csütörtökön már országszerte a napsütés lehet a meghatározó.

Kedden már kevesebb helyen - elsősorban a Dunántúlon és délen - találkozhatunk kisebb esővel, egy-egy záporral, és szerencsére már nagy területre kiterjedő, jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható, valamint délután már többfelé a Nap is kisüthet.

Szerdán pedig még kisebb az esélye a csapadéknak, csak egy-egy helyen alakulhat ki kisebb zápor, a Dunától keletre eső tájakon pedig hosszabb ideig tartó napsütésre is számíthatunk, de a Dunántúlon is előbukkanhat a felhők közül időnként a Nap.

Csütörtökön már sehol sem lesz szükség az esernyőkre, csapadékot adó felhőkkel sehol sem találkozhatunk majd, és az ország legnagyobb részén a napsütésé lehet a főszerep.

Csütörtökön lehet szelesebb idő

Jelentősebb légmozgásra csütörtökig nem igazán kell számítani. Kedden és szerdán a Dunántúlon helyenként előfordulhat egy-egy élénk széllökés, de nem ez lesz a jellemző. Csütörtökön viszont a Dunántúlon és délen többfelé megélénkülhet a délkeleti szél.

Lassan melegszik az idő

Kedden 19 és 24 fok közé melegszik a levegő a legtöbb helyen, északkeleten viszont ismét 25-26 fok körüli értékeket mérhetünk. Nyugaton várható a leghűvösebb idő.

Szerdán és csütörtökön már mindenhol 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, általában 21 és 26 fok közötti értékekre van kilátás a legmelegebb délutáni órákban. Hajnalonként azonban helyenként párássá válhat a levegő, köd is kialakulhat foltokban. Szerdán és csütörtökön reggelre a szélvédettebb, derültebb völgyekben nyugaton és északon 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: