Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Július 27. 10:39, szerda | Bulvár
Forrás: Nagyon Balaton Sajtóiroda

Világsztárok a Balaton körül

Világsztárok a Balaton körül

Alig néhány napja zárult a Thievery Corporation közel teltházas koncertjével a VeszprémFest. Napokon belül újabb „nagy nevek” érkeznek a Balaton legjobb fesztiváljaira, a MOL Nagyon Balaton programsorozat részeként.

Idén igazi nagyszínpaddal bővült a múlt pénteken startolt, folyamatosan megújuló Művészetek Völgye; a MOL Nagyon Balaton Panoráma színpadon lépnek fel a legkiválóbb hazai előadók, mint például az Irie Maffia, A Budapest Bár, a Kiscsillag, a Hiperkarma, a Brains. Vasárnap először nemzetközi sztárvendéget köszönthet Kapolcs: a brit lounge, dub, trip-hop koronázatlan királyai, a Morcheeba-t továbbvívő Skye & Rossérkezik július 31-én a Művészetek Völgye nagyszínpadára.

Kapolcs után a „Balaton egyik leghangulatosabb fesztiváljaként” emlegetett Paloznaki Jazz Piknik folytatja a sort, augusztus 4-6-ig. A fesztivált ismét egy világsztár, a többszörös platinalemezes nu jazz guru, St Germain nyitja meg a nulladik napon, a MOL Nagyon Balaton támogatásával. A headlinerek sorát pénteken az Incognito, szombaton pedig az Earth, Wind & Fire folytatja Paloznakon. Közben játszik a Váczi Eszter Quartet, Harcsa Veronika és a Bin-Jip, Csemer Boggie, a Pankastic!, Marge, Belaués a Kéknyúl Hammond Band is.

Mindeközben folyamatosan zajlanak a MOL Nagyon Balaton kisebb rendezvényei: a Kultkikötő nyári színházaiban Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen, a Badacsonyi Bor7 borfesztiválján, és az augusztus 6-án kezdődő Balatonfüredi Borheteken. Érdemes becsatlakozni a Hosszúlépés balatoni vezetett sétáiba, ahol a Tihanyi Apátság, vagy a Stasi titkairól lehet többet megtudni, vagy elheveredni a balaton egyik legnagyobb homokos strandja, a siófoki PLÁZS homokján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára