Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Február 05. 18:14, kedd | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Befejezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja viccből kért segítséget a segélyhívó számon.

Bejelentés érkezett 2018. július 27-én 20 órakor a központi segélyhívó számra arról, hogy Kecskeméten a Mezei utcában egy férfit ismeretlen személyek megvertek, megszurkáltak, majd eltulajdonították a pénzét. A telefonáló azt állította, hogy a sértettnek mentőre van szüksége.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálatban lévő egyenruhásai azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ahol azonban sem a bejelentőt nem találták, sem bűncselekményre utaló körülményt nem fedeztek fel.

Az ügyben a rendőrkapitányságon eljárás indult, mely során kiderült, hogy egy helybéli lakos tette a valótlan bejelentést. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy miután összeveszett egy ismerősével, és szeszes italt fogyasztott, sétálni indult. Ekkor találta ki, hogy felhívja a segélyhívó számot, és viccből valótlan bejelentést tesz.

Az eljárás során szabadlábon védekező 47 éves férfit a nyomozók hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.