Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 17. 11:21, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Veszélyesek gyerekjátékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelmi hatóság

Veszélyesek gyerekjátékokra figyelmeztet a fogyasztóvédelmi hatóság

A nedvesség hatására erősen duzzadó anyagból készült gyerekjátékok veszélyére figyelmeztet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), amely szerdai közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy ezek a játékok lenyelve akár bélelzáródást vagy fulladást is okozhatnak.

A hatóság ellenőrzésének keretében a Mechanikai és Villamos Laboratórium 14, duzzadó anyagból készült játékot vizsgált, melyek közül 9 bizonyult veszélyesnek.
A 9 termék mindegyike tartalmazott olyan kis alkatrészt, amelyet a gyerekek a szájukba vehetnek. A kis levált alkatrészek további vizsgálata során az is kiderült, hogy azok térfogata 50 százaléknál nagyobb mértékben növekedett meg nedvesség hatására.
A veszélyes játékok között megtalálható egyebek mellett vízben duzzadó dínótojás, dínó és lepke is.
A nem biztonságos duzzadó anyagból készült játékok és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékek listája elérhető a hatóság honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.