Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 28. 07:17, kedd | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Veszélyben Farkas Norbert ifi VB indulása

Veszélyben Farkas Norbert ifi VB indulása

Sajnos nem úgy gyógyul Farkas Norbert alpesi sí versenyzőnk keze, ahogy számított rá.

A Sportkórházban február 1-jén elvégzett műtét után másnap haza is mehetett, és február 13-án a műtéti varratok is kiszedésre kerültek. Ekkor kapott műanyag rögzítőt, és elkezdte a gyógytornát is a kezével – az erőnléti edzéseket a keze kímélésével csak a kórházban töltött 2 napra hagyta abba.

Február 16-án Ausztriába utazott, hogy a havas edzéseket elkezdje. A napok szabad síeléssel és kisebb, általában edzésekre használt térdstanglik használatával épített pálya síelésével teltek el.

„A műtött kezemet sajnos nem nagyon tudom használni egyelőre. A műanyag rögzítő nem enged semmilyen mozgást a csuklóból, így azt síeléshez nem is veszem fel, csak sportfáslit használok. Rajtolni egyáltalán nem tudok, szlalomkapukat kézzel ütni sem. Óriásban ugyan vállal ütöm a kaput, de a meredeken a kezem, vagy a kezemben tartott bot leér a földre, ami akkor nagyon fáj és ösztönösen védem, így a technikára pedig nem figyelek – nyilatkozta Norbert a Felix Promotion által képviselt sportoló. - Szeretnék azonban mindenképpen Ausztriában maradni, itt tudok havas edzéseket végezni, és mellette biztosított az erőnléti edzések feltétele is. A gyógytornát is folyamatosan végzem, és Ausztriában elkezdtük az egyéb regenerációs gyógymódokat is – bár kicsit talán megkésve – és járok ultrahangos kezelésre. Sajnos nem sokat javult azóta a kezem, így Klagenfurtben elvégeztek egy CT vizsgálatot is, és hétfőn az ottani kézsebésszel is lesz egy konzultáció. A pénteki edzés után úgy döntöttünk az edzőmmel, hogy megpróbálunk elmenni egy közeli óriás versenyre, aztán az ottani tapasztalatok alapján döntünk a további lépésekről. Próbáltunk egy mágnesterápiás készüléket is szerezni, azonban megvásárolni nagyon drága lenne, bérletben meg most valahogy nem sikerült szerezni – régebbi sérülésem során béreltük, és nagyon hasznosnak éreztem. Szóval igyekszem mindent megtenni, úgy érzem tele lennék erővel, lendülettel, akarattal, de nagyon bosszant, hogy nem tudok mit tenni, egyenlőre türelemmel kell legyek. Attól tartok, még az ifi VB is veszélybe kerülhet, de legalább március második felétől jó lenne elmenni néhány pontgyűjtő versenyre, ill. a felnőtt bajnokságra.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.