Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2011. Augusztus 22. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Véres vereség a kínai kosarasok ellen

Véres vereség a kínai kosarasok ellen

Egy kalkulálható negyedik hely, néhány további helyezés, valamint egy sajnálatos incidens miatt vereséggel végződő kosárlabda-mérkőzés a soros versenynap mérlege az Universiadén.

 A nap legjobb helyezését ritmikus gimnasztika csapatunk érte el: negyedik lett az Erős Brigitta, Hercsel Flóra, Huszár Barbara, Kocsis Eszter, Sipos Nóra összeállításban szereplő együttes – az igazsághoz természetesen hozzátartozik, hogy ebben a kategóriában négy csapat indult. Mindazonáltal dicséret illeti a lányokat, hiszen szép gyakorlatokat mutattak be, az viszont tény, a kínai-orosz-japán hármas más dimenzióban műveli ezt a sportágat. Egyéni összetettben Vass Dóra a rendkívül erős mezőny első felében, a 11. helyen zárt – az első tízből kilencen a közvetlen nemzetközi elitbe tartoznak, a dobogós Kanajeva, Dmitrijeva, Csarkasina trió alighanem a három legjobb jelenlegi rg-s.

Aerobicban a trió kategóriában lett 10. a magyar hármas – gyakorlatuk nehézségi foka miatt esélyük nemigen volt a nyolcas döntőre, a mieink szorzója 2.789, a fináléba viszont csak 3-asnál jobb mutatóval lehetett bekerülni.

Dicséretre méltó önbizalommal indult neki a diszkoszvetés fináléjának Savanyú Péter, és ha 60 méter fölé tudott volna kerülni – azaz az egyéni legjobbja közelében teljesít –, eléri a maga elé kitűzött célt (4-8. hely), így viszont a 11. helyen zárt.

Tizenharmadikként végzett szörfösünk, Cholnoky Sára – egy futam-7. hely volt a legjobbja, de mivel ő erős szélben szeret versenyezni, túl sok esélye nem volt a gyenge fuvallatok miatt többször is félbeszakított viadalon.

Kosárlabdázóink Kína ellen vívták utolsóelőtti meccsüket: első nehezítés gyanánt Kovács Ákos a bemelegítés során jelezte, az előző nap megsérült csípőjét nem szeretné kockáztatni, így az elsőszámú irányító nélkül kezdtük a találkozót. Amelyet csaknem teljes három negyeden keresztül – a hibák ellenére is – kézben tartott a magyar csapat, általában 5-9 ponttal vezetett, bár időnként feljöttek a hazaiak. Hanem a játékrész vége felé egy lepattanóért Morgen Ferdinánd három kínaival ment fel, az egyikük pedig szándékosan arcba könyökölte a tumultusban. Ez döntő momentum volt: Morgen szájából dőlt a vér, fogai csúnyán meglazultak, így mentővel azonnal kórházba kellett szállítani (sajnálatos, hogy a kanadai játékvezető csak annyit mondott: „Látom, hogy vérzik, de semmit nem láttam, mi miatt történt.“)

Nélküle (23 játszott perc alatt 14 pont, 10 lepattanó) és Kovács Ákos nélkül, Supola Zoltán és Kovács Péter vezérletével még egy ideig tartotta magát az együttes, az utolsó öt percre azonban nem maradt elég erő és figyelem, így végül a kínaiak nyertek (79-72).

Este szerencsére kiderült, hogy egy ideiglenes protézissel kellőképp megtámasztották Morgen fogait, azaz egyiket sem veszítette el. Igaz, mint mondta, nem volt éppen kellemes, amint a kórházi fogorvos cigarettafüsttől bűzlő kézzel kezdett el matatni a szájában – úgyhogy az ott kapott antibiotikumokat legott elkezdte szedni. A hátralévő két nap mindenesetre új kihívásokat tartogat a számára, hiszen fel kell fedeznie a központi étkezde hideg és pépesebb ételeit.

Címkék: kosárlabda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 12:01, péntek | Sport

Az MLSZ összességében elégedett a klubokkal és a szurkolókkal

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) összességében elégedett a klubok munkájával, és a szurkolók meghatározó többségének fegyelmezettségével is a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú intézkedések kapcsán.

2020. Június 04. 05:00, csütörtök | Sport

Szélesre tárja kapuit KiskunDragháza június 6-án

Dragra fel, irány KiskunDragháza! Június 6-án újra felbőgnek az autók és motorok hangjai a kiskunlacházi repülőtér beton csíkján.

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.