Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Február 11. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Véget ér az orosz húsembargó?

Véget ér az orosz húsembargó?

Oroszország márciusra remélhetően feloldja az Európai Unió tagállamaira, így Magyarországra is vonatkozó élősertés, sertéshús, valamint sertéshúsból készült termékek behozatali tilalmát - nyilatkozta Kardeván Endre magyar vidékfejlesztési államtitkár hétfőn a moszkvai Prodexpón.

A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a Roszszelhoznadzor, az orosz élelmiszeripari- és mezőgazdasági termékek állami felügyelete egy hét múlva kezdi meg 21 magyarországi sertéshús üzem, exportőr cég és húsfeldolgozó, valamint sertéstelep ellenőrzését. Kardeván Endre hozzátette: azt várják a két hétig tartó ellenőrzéstől, hogy a magyar termékek exportja hamarosan újra megindulhat Oroszországba.

Moszkva január végén a Litvániában bejelentett afrikai sertéspestis miatt tiltotta meg az élősertés, a sertéshús és a feldolgozott sertéshústermékek beszállítását az EU tagállamaiból.

A 21. alkalommal megrendezett Prodexpón idén 21 cég képviseli Magyarországot: a nagyszabású nemzetközi mezőgazdasági nyersanyag, italáru, és élelmiszer-ipari kiállításon összesen több mint 2300 orosz és külföldi társaság állítja ki termékeit. Az expó után Kardeván Endre a héten oroszországi partnerével, Szergej Dankvert főállatorvossal tárgyal, szerdán pedig Kazanba, a Tatár Köztársaság fővárosába utazik, ahol a régió miniszterelnök-helyettesével folytat megbeszéléseket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.