Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2012. Április 12. 07:05, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

Vége a húsvétnak - olcsóbb lesz a tojás?

Vége a húsvétnak - olcsóbb lesz a tojás?

Húsvét után normalizálódhat a helyzet a tojáspiacon és tovább csökkenhet a tojás ára.

Ennek fő oka, hogy húsvét után konszolidálódni fog a tojáspiac, mert beszerzési oldalon megszűnik a hiány, így nem kell unión kívüli országokból importálni - mondta Bárány László, a Baromfi Terméktanács elnöke.

Az InfoRádiónak adott interjújában a Baromfi Terméktanács elnöke aggályosnak nevezte, hogy unión kívüli országokból, az Egyesült Államokból és Törökországból importáltak tojást a termelők. Mindenekelőtt azért, mert a tojás friss élelmiszeripari termék, és komoly élelmiszerbiztonsági kockázatokat hordoz magában, elsősorban szalmonella tekintetében.

Bárány László úgy véli, húsvét után konszolidálódni fog a tojáspiac, mert beszerzési oldalon megszűnik a hiány, így nem kell unión kívüli országokból importálni.

Ráadásul a termelők már elvégezték az unió által előírt ketreccserét, így a tyúktartásnál is normalizálódik a helyzet. A kereslet csökkenése és a kínálat bővülése kiegyenlíti a piaci viszonyokat, és akár nyolc forinttal is csökkenhet a tojás fogyasztói ára - jósolta a terméktanács elnöke.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 26. 16:01, péntek | Belföld

Újabb nagy egészségipari beruházások indulnak - Videó

Több mint 5 milliárd forintból indulnak újabb egészségipari beruházások Magyarországon, amelyekhez a vállalkozások több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatást kapnak

2021. Február 26. 15:00, péntek | Belföld

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik márciusban

Újabb 500 ezer kínai vakcina érkezik Magyarországra márciusban - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken közösségi oldalán, miután telefonon tárgyalt Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel.

2021. Február 26. 13:06, péntek | Belföld

Az oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztet a rendőrség

A koronavírus elleni oltási regisztrációval visszaélő csalókra figyelmeztetett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

2021. Február 26. 11:00, péntek | Belföld

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb hat anyag került fel a dizájnerdrogok immár több mint 300 vegyületcsoportot, szert és szervariánst tartalmazó tiltólistájára - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a oldalán.