Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Február 16. 14:51, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Ónos eső, hó és napsütés - Változékony idő lesz a hétvégén

Ónos eső, hó és napsütés - Változékony idő lesz a hétvégén

A hétvégén változékony idő várható, kezdetben eső, ónos eső, havazás is lehet, vasárnap már napsütés is elképzelhető.

Lassan enyhül a hideg, helyenként már a leghidegebb órákban is 0 fok körül alakul a hőmérséklet, napközben 10 fok körüli meleg lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott csütörtöki országos középtávú előrejelzéséből.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, hajnalban, reggel elszórtan ónos eső, délután eső várható, északkeleten pedig havazás, ónos eső valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd délután több helyen megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és mínusz 2 fok között, a legmagasabb hőmérséklet általában mínusz 1 és plusz 5 fok között várható, de nyugaton plusz 6-7 fok is lehet.

Szombaton elszórtan valószínű kisebb eső, reggel néhol még ónos eső. Emellett megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 4-9 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, de csapadék már nem valószínű. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 4-9 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.