Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 10. 14:38, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a járvány alatt

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a járvány alatt

Válságállónak bizonyult a magyarok jövedelme a koronavírus-járvány ideje alatt - mondta Pásztor Szabolcs az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány vezető kutatója az M1 csatorna vasárnap reggeli műsorában.

Pásztor Szabolcs az Eurostat jövedelmeket vizsgáló jelentéséről szólva kiemelte: az Európai Unióban 2019-ben körülbelül 25 ezer euró volt az éves medián jövedelem, ez csökkent mintegy 5,2 százalékkal 2020-ban a koronavírus-járvány miatt.

Magyarországon a legnagyobb, négyszázalékos visszaesés a legalacsonyabb jövedelmi kategóriában volt, míg a középkategóriában kettő, a legmagasabb jövedelműeknél pedig egyszázalékos volt a csökkenés - közölte. Hozzátette: ezeknél a mutatóknál még nem látszik a gazdaságvédelmi akcióterv hatása.

Pásztor Szabolcs hangsúlyozta: a gazdaságvédelmi akcióterv intézkedéseivel 2020 áprilisában még csak 27 ezer, októberre viszont már 280 ezer munkahelyet támogatott a kormány összességében mintegy 1,4 millió munkavállaló kilátásait és lehetőségeit javítva.

Címkék: jövedelem, válság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.