Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Március 13. 12:08, péntek | Életmód
Forrás: http://paranormal.hu

Valós történetre épült a Rémálom az Elm utcában címü alkotás

Valós történetre épült a Rémálom az Elm utcában címü alkotás

Hihetetlen,egyben hátborzongató és rejtélyes is az a legfrissebb hír,mely szerint a Rémálom az Elm utcában című világsikerű klasszikus horrorfilmet a rendező valós alapokra hivatkozva készítette el akkoriban.

Számos filmnek van valóságalapja,s az alkotásban lévő történet megtörtént eseményt dolgoz fel,ám nagyon kevés az olyan film,amelyben a horror műfaj épül ilyen szintű reális tényekre,vagy esetenként tézisekre,hiszen a legtöbbjük pusztán legendákból és elméletekből áll.

Nemrég egy döbbenetes hír látott napvilágot,amelyre senki sem gondolt,hogy be fog következni. Bizonyára mindannyian ismerjük,láttuk,vagy hallottunk a hidegháború egyik klasszikus horrorfilmjéről,amely a „Rémálom az Elm utcában „ című nevet viseli. Freddy Kruger a pokolban lévő gonosz minden gyermek rémálma,ő az aki halálra ijeszti és kínozza az ártatlan és védtelen gyermekeket saját álmukban.

Azonban úgy tűnik – legalábbis egy újságcikk szerint – ,hogy ha nem is Freddy Kruger,de egy embereket könyörtelen szenvedésnek és kínnak kitevő gonosz mégiscsak létezik odaát az emberek álmában,amely csak arra vár,hogy elaludjunk. Ha hitelt adunk annak a korábbi esetnek,akkor van mitől félnünk,hiszen bármelyik éjszakán lecsaphat ránk…

De mit is mondott maga a film ihletője és rendezője ?

Wes Craven elmondta, hogy a Rémálom az Elm utcában sztoriját egy valós történet ihlette – írja a Starpulse. A rendező elismerte, hogy korábban olvasott egy újságcikket egy olyan fiúról, aki annyira félt az egyik álmában, hogy utána nem mert többet elaludni. Végül, amikor már túl fáradt volt ahhoz, hogy ébren legyen, meghalt.

„A srác meg volt győződve arról, hogy valaki meg akarja ölni az álmaiban, ezért nem volt hajlandó aludni. Mikor nem bírta tovább és elaludt sikítozásra ébredtek a szülei, de mire a szobájába értek, a fiú halott volt” – mondta Craven, aki ezen történetet nagyon elgondolkodtatott. -„Úgy éreztem nagyon jó filmet lehetne belőle készíteni." -Vajon mindez igaz,vagy csak a rendező által kreált fikció,hogy így 26 év múltán sem csituljon a film iránti érdeklődés ? !

Persze lehet ugyebár,hogy a gyermek aki meghalt,csak álmodta ezt az egész történetet,és az ijedtségtől halt meg ?

Talán erre már sohasem derül fény,mindenesetre akinek visszatérő rémálma van egy gonosszal az fokozottan legyen óvatos,s ahogy csak bír küzdjön a gonosz ellen,hiszen a Rémálom az Elm utcában című film főszereplői is kénytelenek voltak szembeszállni Freddyvel,mert tudták: sem elbújni,sem elmenekülni nem tudnak…

Simon Gergely – paranormal.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 09:48, hétfő | Életmód

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen

Csak minden ötödik fiatal sportol rendszeresen, pedig 72 százalékuk szerint fontos a rendszeres testmozgás

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.