Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Április 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Valóban a hal a hosszú élet titka?

Valóban a hal a hosszú élet titka?

Az omega 3 zsírsavakban gazdag rendszeres halfogyasztás lehet a hosszabb élet titka - állítja egy új tanulmány, amelyről a Health Day számol be. A 2600 felnőtt bevonásával készült tanulmány szerint a legmagasabb omega3 zsírtartalma a lazacnak, a makrélának, a heringnek, a pisztrángnak és a tonhalnak van.

A kutatás eredménye szerint azok, akik az említett halfajtákból a legtöbbet fogyasztották, átlagosan két évvel tovább éltek, mint azok, akik a legkevesebb halat ették.

A Dr. Dariush Mozaffarian, a Harvard Egyetem epidemiológus professzorának vezetésével készült tanulmány nem biztosítja, hogy a sok halfogyasztás megnöveli a várható élettartamot, hiszen az sok egyéb tényezőtől függ, mindenesetre kapcsolatot talált a kettő között.

'A vér omega3 zsírsav szintje összefügg az alacsonyabb halálozási kockázattal, különösen a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának csökkenésével' - mondta a szakember.

Mozaffarian megállapította, hogy az omega3 zsírsav 27 százalékkal csökkenti a bármilyen okból bekövetkező halálozás kockázatát. A szívbetegségekből bekövetkező halálozás kockázatának csökkenése pedig még ennél is magasabb, mintegy 35 százalékos volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 07:53, szerda | Életmód

Bemutatták G. Fodor Gábor Orbán kontra Soros című könyvét

2024. Május 13. 15:41, hétfő | Életmód

Bizonyos elektromos rollerekre is biztosítást kell kötni hamarosan

Bővül azoknak a járműveknek a köre július 16-tól, amelyekre kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást kell kötni - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfői közleményében.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Életmód

Kálid Artúr kapta a Szabadtéri Színházak Szövetségének díját

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat:

2024. Május 12. 08:54, vasárnap | Életmód

Krausz Ferenc: Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel világszínvonalú eredményeket lehet elérni

Magyarországon vannak olyan projektek, amelyekkel hazánkban is legalább olyan esélyekkel lehet világszínvonalú eredményeket elérni, mint külföldön