Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Április 22. 12:49, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Választás 2014 - Index: újraszámolják az érvénytelen szavazatokat a XVIII. kerületben

Választás 2014 - Index: újraszámolják az érvénytelen szavazatokat a XVIII. kerületben

A Kúria elrendelte a budapesti 15-ös egyéni választókerületben, a XVIII. kerületben az összes érvénytelen szavazólap újraszámlálását - írta az Index kedden.

Az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) április 16-án meghozott határozata ellen bírósági felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, és a Kúria április 19-ei határozatában "nekik adott igazat" - olvasható az index.hu oldalon.

Mint írták, a döntés szerint a Nemzeti Választási Irodának az újraszámláláshoz kedd délután három óráig kell megküldenie az érvénytelen szavazólapokat a Kúriára.
Az NVB április 16-án vizsgálta át a budapesti 15-ös egyéni választókerület 10. és 40. számú szavazókörében a szavazatokat. Az újraszámlálás után nem változott a választás választókerületi eredménye, mert néggyel csökkent ugyan a különbség, de a Kunhalmi Ágnesre (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP) leadott szavazatok száma így is 56-tal kevesebb, mint a mandátumot elnyerő Kucsák Lászlóé (Fidesz-KDNP).
Az Index emlékeztetett, hogy "Kunhalmiék viszont a fellebbezésükben azt is kérték, hogy az összes, a szavazatszámláló bizottság döntésével érvénytelennek minősített szavazólap érvényességét is vizsgálják meg. Erre az NVB azonban nemet mondott."
A Kúria döntése értelmében még egy újraszámlálás jön, ezúttal az összes szavazókörben.
Az NVB egyébként az elutasítást azzal indokolta, hogy a kérés mellé nem csatoltak bizonyítékot. A választókerületben 76 szavazókör van - olvasható a cikkben.
A MTI kedden kora délután az ügyben kereste a Kúriát, de a sajtótitkárságot telefonon nem sikerült elérnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.