Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2014. Július 16. 06:00, szerda | Belföld

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet?

Válás, pereskedés, ügyvédek, költségek – Ki fizet? Konkrét ügy alapján kérdezett az olvasó az onlinejogsebesz.hu szakembereitől, akik hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőt! Ne feledje, joga van kérdezni.

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
2 évvel a válás után keresetet adtak be ellenem ingóságok elosztásával kapcsolatban. Volt párom teljes költségmentességet kapott. A szembesítések eredményre nem vezettek. Közben én is viszontkeresettel éltem és itt is a szembesítések eredménytelenek voltak.

Kérdésem az lenne, ha így marad és a bíróság nem tud határozni az ügyben, akkor én fizetek mindent? Nekem nincs ügyvédem, volt páromnak van, így azt is nekem kell fizetni, mert viszontkeresetet adtam be?

Volt párommal megegyezni nem lehet, azt mondja, ez neki nem kerül semmibe!

Válaszát köszönöm

2014. 06. 10.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Házassági vagyonjogi perben nem javaslom, hogy ügyvéd nélkül járjon el, mivel ennek súlyos anyagi következményei lehetnek.

Amennyiben anyagi lehetőségei nem engedik meg, hogy ügyvédhez forduljon, kérjen a bíróságtól teljes költségmentességet és kérje pártfogó ügyvéd kirendelését. A teljes költségmentességet a www.birosag.hu oldalról letöltött személyes költségmentességi nyomtatvány kitöltésével és bíróságra történő beadásával kérheti.

A bíróság mindenféleképpen dönteni fog, mégpedig annak a javára, aki eredményes bizonyítási eljárást fog lefolytatni.

A bizonyítási eljárás során azt kell bizonyítani, hogy a volt párja annyi ingóságot vitt el, hogy az a több, mint a házastársi vagyonközösség alatt szerzett közös vagyon fele. Vagy, hogy még az ön különvagyonába tartozó (házasság előtt már meg volt, ajándékba kapott stb.) ingóságokat is elvitte.

Önmagában az a tény, hogy a szembesítés eredménytelen volt csak azt jelenti, hogy nem egyeznek az álláspontjaik. Vigyen tanúkat, bizonyítékokat állítása alátámasztására.

A perköltséget egyébként a pervesztes fél fogja fizetni.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Csomós Lilla Annamária
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.