Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 01. 07:26, szombat | Belföld
Forrás: mti

Valami bűzlik Hatvannál - Környezetkárosítás gyanújával indult nyomozás

Valami bűzlik Hatvannál - Környezetkárosítás gyanújával indult nyomozás

A Hatvani Járási Ügyészség környezetkárosítás bűntett gyanújával nyomozást rendelt el a Hatvan és Lőrinci határán egy hulladéklerakó közelében tapasztalt talajszennyezés miatt

- közölte a Heves megyei főügyész pénteken az MTI-vel. Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a büntetőeljárást azt követően kezdeményezte a Heves Megyei Főügyészség, hogy soron kívül bekérte és tanulmányozta az illetékes környezetvédelmi hatóság keddi, a helyszínen végzett hatósági ellenőrzéséről készült jegyzőkönyvet.

Ennek tartalma szerint a Hatvan és Lőrinci közigazgatási határán lévő, jelenleg hulladéklerakóként üzemelő pernyehányó déli oldalán nagy mennyiségű, részben iszapos, részben folyékony - a szaga alapján szénhidrogén jellegű - anyag terült szét, a mocsaras, nádas területen lévő fák az ismeretlen anyag által érintett területen pusztulni kezdtek.

A szennyezés közelében működő hulladéklerakó területén, a terjedő anyaghoz legközelebb egy szennyvíziszap tároló, valamint három lezárt olajos tároló medence található, amelyek erodált rézsűin az ellenőrzéskor a szakemberek nem észlelték szivárgás, vagy túlbukás nyomait.

A főügyész jelezte: az ügyben eljáró Hatvani Járási Ügyészség a nyomozással a Hatvani Rendőrkapitányságot bízta meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.