Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Szeptember 27. 11:07, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen

Vádat emeltek egy menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen

Vádat emeltek egy rendőrök elől menekülés közben súlyos balesetet okozó 16 éves fiú ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádirat szerint 2017. június 29-én az akkor 16 éves, vezetői engedély nélkül közlekedő fiú a X. kerületi Kozma utcában konfliktusba került egy másik sofőrrel. A vádlott a másik férfi autóját megelőzte, miközben először csak mutogatott a sofőr felé, majd magához vette az autóban tartott légfegyverét, kinyúlt az ablakon, és azt megmutatta a másik autó vezetőjének, aki emiatt kihívta a rendőröket.

A rendőrök a XVII. kerületi Pesti úton követni kezdték és megállították a fiút. A vádlott félrehúzódott, de amikor a járőr kiszállt a rendőrautóból és elindult felé, hirtelen gázt adott, nagy sebességgel elhajtott. Ekkor a rendőrök üldözni kezdték a fiút, aki végig nagy sebességgel, a közlekedési szabályokat többször megsértve, a piros lámpákat is figyelmen kívül hagyva menekült. A vádlott a Pesti út és Bakancsos utca kereszteződésénél is áthajtott a piros lámpán, és ekkor nekiütközött egy szabályosan haladó gépkocsinak.

A balesetben a vétlen sofőr súlyosan megsérült, egyebek mellett több csigolyája is eltört, míg a fiú könnyebben sérült.

A fiatalkorú elkövetőt a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege zaklatás, valamint súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik - olvasható az ügyészségi közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.