Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 04. 14:05, péntek | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek a makói kettős emberölés ügyében

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki 2004-ben egy édesanya és lánya életét oltotta ki Makón - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

2004. november 16-án Makón, a Szegedi utca egyik házában holtan találtak egy 78 esztendős asszonyt és a hozzá látogatóba érkező 51 éves lányát.

A vádirat szerint a férfi reggel, a szomszédos ingatlan téglakerítésén keresztül mászott be az idős sértett makói házának udvarába. A vádlott vascsővel többször megütötte az asszonyt, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezt követően megölte a sértetteket.

A vádlott a házban evett, ivott, és értéktárgyak után kutatott, de nem találta meg a sértett eldugott pénzét. A férfi ugyanazon az útvonalon, ahogyan a házba jutott, távozott.

A nyomozás során korábban gyanúsítottként hallgattak ki egy férfit, vele szemben az eljárást 2006 márciusában, bizonyíték hiányában megszüntették. Tavaly novemberben újabb adatok alapján folytatták a nyomozást, és ekkor került a hatóság látókörébe az elkövető - tudatta a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.