Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Szeptember 04. 09:10, péntek | Helyi
Forrás: http://nepszava.hu/

Üvegekkel dobálták a rendőröket Bicskénél (Videó)

Üvegekkel dobálták a rendőröket Bicskénél (Videó)

A bicskei állomáson hangosan tüntettek péntek reggel azok a migránsok, akik csütörtökön Sopronba tartottak vonattal,a szerelvény azonban a Fejér megyei településen megállt,hogy a hatóság regisztrálhassa őket az ottani befogadóállomás.

Az éjszaka nyugodtan telt a bicskei pályaudvaron, a bevándorlók a vonaton töltötték az éjszakát, reggel azonban hangosan tüntetni kezdtek, transzparenseket tartottak a magasba, amelyekre angolul azt írták: Németországba akarnak menni, illetve nem akarnak a táborba menni. Sok rendőr van a helyszínen.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A police.hu arról számolt be, hogy a rendőrség öt idegen nyelven tájékoztató anyagot adott át a vonaton tartózkodóknak Bicskénél, hivatalos tolmácsok segítségével pedig a pályaudvar hangosbeszélőjén keresztül három idegen nyelven tájékoztatták a menekülteket a rendőri intézkedés céljáról.

Az illegális bevándorlók közül 16 fő önként leszállt a szerelvényről – őket a rendőrség a bicskei nyitott menekültügyi befogadó állomásra szállította. A szerelvényen maradt mintegy 500 fő a rendőri intézkedéssel szemben passzív ellenállást tanúsított és tanúsít, nem hajlandó együttműködni a rendőrséggel, a menekültügyi hatósággal - írták.

A rendőrség palackos vizet és élelmiszert biztosított a vonaton tartózkodóknak, amit nem fogadtak el, illetve azoktól, akik elfogadták, egy hangadó csoport azt elvette, és kiöntötte vagy kidobta az ablakokon. Ugyanez történt a vonaton tartózkodó gyermekek részére a helyszínre szállított üdítőkkel, frissítőkkel, élelmiszerrel és gyümölccsel is.

A rendőrség cáfolta, hogy egy nő öngyilkosságot kísérelt volna meg, ahogyan arról több sajtóorgánum is beszámolt.

Egy férfi és egy nő a gyerekével a sínekre vetette magát, erről videót is közölt a police.hu.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére