Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 27. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Utasbiztosítás: olcsóbb lehet a hosszúhétvégéken

Utasbiztosítás: olcsóbb lehet a hosszúhétvégéken

Az idei évben jócskán kijutott a hosszúhétvégékből, és még hátra van a következő hónapokban is néhány nap extra szabadság.

Ilyenkor jóval többen mozdulnak ki akár csak egy-két napra is, megugrik a belföldi, és a közelebbi külföldi utazások száma is. Utasbiztosítást viszont még mindig csak az utazók harmada, negyede köt, főleg a rövid hétvégi kiruccanásokra. Pedig egy nap alatt is történhet olyan káresemény, amely százezrekbe, milliókba kerülhet a családnak.

A többnapos belföldi utazásokhoz kapcsolódó turisztikai kiadások 6,4 százalékkal nőttek 2011-ben, a magyar lakosság összesen 268,5 milliárd forintot költött turisztikai célra tavaly– áll a Magyar Turizmus Zrt. 2011-es statisztikáiban. A turisztikai motivációjú utazásokra fordított kiadás (259,2 milliárd forint) a teljes összeg 96,5 százalékát tette ki. A legnagyobb bevétel (157,7 milliárd forint) a szórakozás, pihenés, üdülés, sport motivációval történt utazásoknak köszönhető, de jelentősek az egészségmegőrzéshez (23,2 milliárd forint) kapcsolódó kiadások is. Igény tehát van az aktív pihenésre, és jól látszik az is, hogy az emberek igyekeznek félretenni egy-egy hétvégi rövid kikapcsolódásra is.

Ezzel szemben még mindig meglepő adat, hogy a szomszédos országokba utazók alig 20-30 százaléka köt csak utasbiztosítást, a belföldi utak esetén, és főleg a hosszúhétvégéken ez az arány még kisebb lehet, miközben az utasbiztosítások díja egy teljes utazás költségvetésén belül elenyésző tétel, néhány ezer forint összesen. „A statisztikák alapján jól látszik, hogy az utasbiztosítási penetráció relatív alacsony szintjét nem feltétlenül a belföldi vagy külföldi utazások számának visszaesése okozza, sokkal inkább az, hogy egy utazás tervezésénél a teljes költségvetésbe még mindig nem épült be a biztosítás díja.” – mondja Pandurics Anett, a Posta Biztosító elnök-vezérigazgatója. „Különösen igaz ez egy hosszúhétvégés utazásra, amelyet a legtöbben nem is tekintenek igazi utazásnak, miközben statisztikailag ezeken az akár 1-2 napokon is ugyanúgy bekövetkezhetnek olyan károk, amelyekkel esetleg egy 1-2 hetes út előtt már számolnak az ügyfelek.” – teszi hozzá.

Erre a jelenségre próbálja felhívni a figyelmet a Posta Biztosító, és kifejezetten ezekre az esetekre kínálja kedvezményes díjon utasbiztosítását az idei év tavaszától. „Hosszúhétvégékre kínált utasbiztosításunk minden fontos paraméterében megegyezik a klasszikus termékünkkel, legyen szó a fedezeti szintekről vagy a szolgáltatási színvonalról, de a hosszú hétvégék előtt kötőknek 10 százalék kedvezményt adunk a biztosítás díjából, ezzel is próbálunk elérni egyfajta szemléletbeli változást.” – mondta Pandurics Anett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára