Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 29. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újfajta kezelés allergiásoknak és asztmásoknak

Újfajta kezelés allergiásoknak és asztmásoknak

Egy izgalmasnak ígérkező tanulmány új kezelési lehetőséget kínál az allergiában, asztmában szenvedő pácienseknek a hagyományos injekció vagy spray formájában kapható gyógyszer helyett - számol be a Fox News.

A Johns Hopkins Egyetem Orvostudományi Kara több mint hatvan, eddig az orális, cseppek formájában, szájon át bevehető gyógyszer témájában készült tanulmány átfogó elemzését végezte el. Ennek részeként több mint ötezer európai páciens adatait vették szemügyre.

A tipikus allergéneket a pollen, a poratka, valamint az állatszőr-allergia kezelésére használják. Ezeknek jövőbeni kezelési módszere lehet a szájon át bevehető cseppek. Az allergén cseppek hatóanyagukat tekintve hasonlóak az injekcióhoz, azzal a különbséggel, hogy míg előbbi a nyelv alá helyezve fejti hatását, az utóbbi injektálás következtében.

Az új kezelés mellékhatása lehet azonban a száj viszketése. A szájon át használandó cseppeket egyelőre csak Európában és néhány más országban érhető el, Amerikában nem. Itt ugyan az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság azt már jóváhagyta, egyelőre nincsen a szernek gyártója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.