Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 26. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: nébih

Újabb súlyos gondok miatt másodszor is bezártak egy csepeli pékséget - VIDEÓ

Újabb súlyos gondok miatt másodszor is bezártak egy csepeli pékséget - VIDEÓ

Kétszer kellett bezárni egy pékséget, amelynek ellenőrzésekor súlyos hiányosságokat – többek között rágcsálóürüléket, csótányokat – találtak november elején

– közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.
A közlemény szerint jelentős élelmiszerbiztonsági problémák miatt a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette egy pékség tevékenységét, valamint csaknem 400 kilogramm jelöletlen, nem nyomon követhető terméket vont ki a forgalomból.

A szakemberek az utóellenőrzés során azzal szembesültek, hogy a felfüggesztett pékségben – gyakorlatilag változatlan körülmények közt – egy másik vállalkozás kezdte meg a tevékenységét, így annak működését is megtiltották, az épületre pedig hatósági zár került.

A pékségben találtakról azt közölték, az emeleti feldolgozó részen a padozat, az oldalfal, a mennyezet egyaránt erősen szennyezett volt. Több nyitott ablakról hiányzott a rovarháló, de előfordult, hogy maga az ablak sem volt a helyén.

A higiénikus kézmosás lehetősége – többek között a csaptelep hiánya miatt – nem volt biztosított. Az élelmiszer-előállítás során használt gépek és berendezések, eszközök rendkívül koszosak, szennyezettek voltak.

Félkész tésztaalapanyagokat az egyik – az ellenőrzéskor használaton kívüli – fagyasztóláda tetején is tároltak, ezek így közvetlenül érintkeznek a hűtő elhasználódott, kopott tetejével. A feldolgozótérből nyíló lisztraktár padozata és oldalfala szintén erősen szennyezett volt.

A dolgozók érvényes egészségügyi könyvet nem tudtak bemutatni. Az egység - bár nyilvántartásba vétellel rendelkezett – az általa előállított termékek nyomon követhetőségét nem tudta igazolni – tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott