Városlista
2021. február 27, szombat - Ákos, Bátor

Hírek

2015. Október 19. 13:15, hétfő | Belföld
Forrás: Lenger Varga Péter

Újabb fokozott rendőrségi akció – a traffik ismét élesítve

Újabb fokozott rendőrségi akció – a traffik ismét élesítve

Október 20-tól egy hónapon át fokozottan figyelik a rendőrök a munkaterületeknél a sebességhatárok, a gyorsforgalmi utakon pedig a jobbra tartási kötelezettség betartását.

Idén már négy olyan balesetet okoztak a közlekedők, amelyben megsérültek a közúti munkaterületeken dolgozók. Az egyik eset halálos áldozatot is követelt. Az anyagi kár is jelentős: megrongálódott 20 munkaeszköz, köztük kisteherautók és kombinált gépek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) együttműködésében egyebek közt ezekért ellenőrzi kiemelten a rendőrség a szabályok betartását az utakon létesített munkaterületeken.

Az akció egy hónapon át zajlik: a munkaterületeknél a sebességhatárokat, a gyorsforgalmi utakon pedig a jobbra tartási kötelezettség betartását figyelik az egyenruhások.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.

2021. Február 27. 16:15, szombat | Belföld

Szakorvos: aki nem kapja meg az oltást nagy eséllyel elkapja a vírust

Aki nem kapja meg a védőoltást, az nagy eséllyel elkapja a koronavírust - mondta az M1 csatornának Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ intenzív terápiás szakorvosa.

2021. Február 27. 13:10, szombat | Belföld

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség

Többfelé tovább nőtt a légszennyezettség a szálló por miatt. Szinte valamennyi mérőállomással rendelkező településen veszélyes vagy egészségtelen a levegőminőség.

2021. Február 27. 11:06, szombat | Belföld

Meghalt 107 beteg, 4948-cal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 107, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4948 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.