Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2019. Március 08. 17:09, péntek | Külföld
Forrás: mti

Star Wars vidámparkot nyit a Disney, aki újabb filmes óriást vásárol fel

Star Wars vidámparkot nyit a Disney, aki újabb filmes óriást vásárol fel

A Disney hamarosan nyélbe üti a 21st Century Fox felvásárlását - mondta el csütörtökön Bob Iger Disney-főnök a hollywoodi filmvállalat részvényeseinek éves közgyűlésén,

melyen arról is beszámolt, hogy nyáron megnyílik a Star Wars: Galaxy's Edge elnevezésű vidámpark a Disney két szórakoztató parkjában.

A részvényeseket Iger arról tájékoztatta, hogy hamarosan nyélbe ütik a 71,3 milliárd dolláros (20 101 milliárd forintos) tranzakciót, amelynek révén a 21st Century Fox is a Disneyhez kerül. Megjegyezte, hogy a felvásárlás révén a Foxtól nemcsak jelentős mennyiségű produkció és programanyag kerül a Disneyhez, hanem a menedzsment tapasztalt szakemberei is.

A Disney tervei szerint megtart néhány 20th Century Foxhoz fűződő produkciót, elsősorban mozifilmeket. "Folytatjuk a filmek gyártását a Fox és a Fox Searchlight-branddel, és az FX neve is megmarad" - tette hozzá Iger.

A Disney-főnök bejelentette, hogy a Star Wars: Galaxy's Edge május 31-én Anaheimben, augusztus 29-én pedig Orlandóban nyílik meg a közönség előtt.

Iger hangsúlyozta, hogy az új Star Wars-témájú látványosság messze a legnagyobb területet foglalja el, amit eddig építettek. A Galaxy's Edge-en belül létrehozott The Star Wars: Rise of the Resistance című attrakciót "a technológiailag legfejlettebb, legelragadóbb" látványosságként írta le, amelyet valaha a Disneynél álmodtak. "Ilyen nagyságrendben még senki sem próbálkozott ezelőtt" - idézte a Disney-vállallat vezetőjét a Variety.com.

Címkék: film, stúdió, Walt Disney

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.