Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Május 24. 16:18, péntek | Belföld
Forrás: http://www.hir24.hu

Újabb cukiságok az Állatkertben

Újabb cukiságok az Állatkertben

Az igazgató szerint csúcsformában van az intézmény.

Újabb három fiatal taggal bővült az indiai oroszlánok állománya a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kisoroszlánok április 14-én születtek, az örömteli eseményt pénteken jelentették be.

"Babyboom van Budapesten. Az elmúlt évek tudatos minőségfejlesztő munkája állatgyerekek formájában is testet öltött. Az állatkert csúcsformájában van: még soha nem lehetett ennyi különleges állatot látni itt egyszerre" – jelentette ki Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója.

Az állatkertben az első alommal együtt így már hét indiai kölyökoroszlán él a három felnőtt állat mellett az India-házban.

Az új lakók érkezése mellett egy másik fiatal állatot is ünnepelt az intézmény pénteken: Asha, a februárban született kiselefánt életének 100. napja alkalmából főtt rizsből, répából és egyéb zöldségekből álló tortát kapott. Asha remekül fejlődik, a születésekor becsült 75-80 kilogrammos súlyát mára megduplázta, a kezdeti problémákat elfelejtve gondtalanul fogyaszt szinte mindent, amit anyja, Angele is. Az ünneplésére készített tortát hangos trombitálásokkal fogadta.

A napokban amúgy egy zsiráfborjú is született az Állatkertben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.