Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 04. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Új autómárkával jelenik meg a kínai Geely Kelet-Közép-Európában

Új autómárkával jelenik meg a kínai Geely Kelet-Közép-Európában

A Geely kínai járműipari holding új autómárkát vezet be a kelet-közép-európai régióban, a disztribúciós feladatok ellátásól pénteken kötött megállapodást a magyar Grand Automotive Central Europe (GACE) autóimportőr céggel.

A megállapodást Budapesten írta alá Cook Xue, a Geely Automotive International vezérigazgató-helyettese és Molnár Viktor, a GACE ügyvezető igazgatója.

A megállapodás értelmében a prémium kategóriás elektromos meghajtású Geometry C modellt Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon fogják forgalmazni a GACE hálózatába bekapcsolódó kereskedők - hangzott el a szerződéskötés alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A Geometry C-t a globális igényekre fejlesztették, magas technológiai színvonalat képvisel, megfelel a világpiaci trendeknek. A kínai gyártó a most kötött partneri szerződéssel lép az Európai Unió területére a modellel, amellyel kategóriájában piacvezető szerepet céloz meg - jelezte Cook Xue.

Molnár Viktor arról tájékoztatott, hogy a GACE megkezdi a kereskedői partneri hálózat kialakítását, a három országot lefedő értékesítési hálózatot terveznek. Az értékesítés várhatóan a jövő év első felében indul, az első teljes évben akár 1000 darabnál is több jármű eladásában bíznak.

A Grand Automotive Central Europe importőr céget az izraeli Taarura holding alapította, 2019-ben kezdte meg működését Magyarországon. Átvette a Nissan márka importőri feldatait, kezdetben Magyarország mellett Szlovákiában és Csehországban, az idén októbertől pedig a teljes adriai régióban. Emellett az olasz Piaggio haszonjárművek disztribútora is. A GACE partner kereskedései tavaly több mint 6000 járművet értékesítettek a három országban. Magyarországon 32 Nissan-kereskedés tartozik a GACE hálózatához.

A Geely kínai autóipari holding több mint tíz márka fejlesztésével, gyártásával, érétkesítésével van jelen a globális piacon. Márkái között van például a Proton, a Lotus, a Volvo. Tavaly mintegy 2,2 millió járművet gyártott és értékesített, az idén pedig 2,5 milliót tervez.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a GACE tavalyi nettó árbevétele 122 millió euró közelébe emelkedett a megelőző évi 112,8 millió euróról; adózott eredménye 1,48 millió euróról 3,165 millió euróra emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.