Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Szeptember 10. 12:09, szerda | Külföld
Forrás: http://hvg.hu

Úgy terjed az ebola Libériában, mint az erdőtűz

Úgy terjed az ebola Libériában, mint az erdőtűz

Az ebolajárvány Libéria nemzeti fennmaradását fenyegeti – erre figyelmeztetett kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsában a nyugat-afrikai ország védelmi minisztere.

Brownie Samukai azt mondta, hogy a betegség "úgy terjed, mint az erdőtűz, mindent elpusztítva, ami az útjába kerül". Libériának "nincs megfelelő infrastruktúrája, szállítási kapacitása, szaktudása és pénzügyi forrása ahhoz, hogy hatékonyan szembeszálljon a járvánnyal" – tette hozzá.

Idén február óta eddig 4293-an betegedtek meg Nyugat-Afrikában ebolában, 2296-an belehaltak a betegségbe, közülük 1224-en Libériában – közölték kedden az Egészségügyi Világszervezettől, szeptember 6-i adatok alapján. A betegek több mint fele az utolsó három hétben halt meg.

Karin Landgren, az ENSZ libériai különmegbízottja a Biztonsági Tanács tagjai előtt azt mondta, hogy már legalább 160 libériai egészségügyi dolgozó fertőződött meg az ebolától, és felük bele is halt a betegségbe. Úgy vélte, hogy a helyzet jóval súlyosabb, mint ami a hivatalos adatokból kiderül.

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár szeptember végére nemzetközi ebolakonferenciát akar összehívni New Yorkba, az ENSZ-közgyűlés újabb ülésszakának őszi kezdetére, hogy anyagi hozzájárulásra bírják a világ kormányait, a nem kormányzati szervezeteket és a magánszektort – mondta Stéphane Dujarric, a főtitkár szóvivője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -