Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Július 24. 10:17, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Tűzvész Horvátországban - magyarokat is kimenekítettek

Tűzvész Horvátországban - magyarokat is kimenekítettek

Mintegy ötven magyar állampolgár is van azok között, akiknek el kellett hagyniuk a horvátországi Selce egyik kempingjét hétfőn a közelben tomboló erdőtűz füstje miatt, de senki nem volt életveszélyben, és estére visszatérhettek szálláshelyükre - közölte a zágrábi magyar nagykövetség kedden az MTI érdeklődésére.

Magyar József, a követség első beosztottja elmondta: Selce azonos nevű kempingjében 49 magyar állampolgár volt bejelentkezve. Közülük többen felhívták a zágrábi nagykövetséget, miután a hatóságok felszólították a vendégeket, hogy a kiterjedt sűrű füst miatt hagyják el a tábort. A kempingezők csak néhány óra múltán térhettek vissza. A tűz lakott területig nem ért el, és senki egy pillanatig nem volt veszélyben, aki mégis úgy érezte, annak a helyi idegenforgalmi hivatal szállodai elhelyezést biztosított.
A több mint 300 emberrel a helyszínen lévő katasztrófavédelmi egységek és a honvédség megítélése szerint kedden sikerül visszaszorítani az erdőtüzet. Mérséklődött a hétfőn még rendkívül erős, néhol száz kilométeres sebességet is meghaladó szél, így fel tudnak szállni a tűzoltó repülőgépek.
A 8-as számú, adriai fő közlekedési út északi oldalán továbbra is ég a hegyoldal, de a tűz nem terjedt át a tengerparti oldalra. Selce és Crikvenica között újból megnyitották a hétfőn lezárt utat, Selce és Novi Vinodolski között azonban még mindig nem lehet közlekedni a terjengő füst miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.