Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 08. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MNO

Túladagolás: a Lexus LF-NX tanulmány elveti a sulykot

Túladagolás: a Lexus LF-NX tanulmány elveti a sulykot

A Lexus olyan koncepcióval érkezik a frankfurti autószalonra, amely garantáltan nem hagy senkit vélemény nélkül. Az LF-NX a japán márka fejlesztés alatt álló kisebb crossoverét vetíti előre, meglehetősen erőteljes formában.

A közepes kategóriában induló újdonság végső verziója minden valószínűség szerint az NX utónevet kapja, és kizárólag teljes hibrid hajtásláncot találunk majd lemezei alatt. Azt sem nehéz kitalálni, hogy melyiket: a beszállót valószínűleg az új 300h, az izgalmasabb és egyben költségesebb alternatívát pedig a 450h adja majd.

Ennek megfelelően 223 és 343 lóerő közül választhatunk, amelyet vélhetően elsőkerék- és összkerékhajtással is kínál majd a Lexus, igaz előbbi valószínűleg az amerikai kontinens kiváltsága lesz. Mindenesetre négy kereket hajtva sem száll el az étvágy: a gyári adatok szerint öt, illetve az erősebbik hajtáslánc esetében hat liter körüli fogyasztásra számíthatunk.

Jól tudjuk, hogy a forma ízlés kérdése, de az LF-NX külseje mellett nehéz elmenni úgy, hogy szó nélkül maradjunk. A már önmagában is egyre robusztusabbá és agresszívabbá váló Lexus-hűtőrács mellett hatalmas légbeömlők és a lehető legszűkebbre húzott ledes fényszóró a legelvetemültebb tuninggépek ádáz ábrázatát kölcsönzi a tanulmánynak. Az IS új nemzedékén megismert L alakú pipa itt is megjelenik, miközben az oldalvonalban az RX 450h domborítását vehetjük észre – eltúlzott szélesítés formájában.

Hátul sem szűnik a formai sokk: egyszerűen annyi él, domborítás és figyelemfelkeltő részlet van, hogy nem is tudjuk, hova nézzünk. Így végül az már alig tűnik fel, hogy az alapok és a felépítés izgalmas arányokat és kialakítást rejt. A belső tér borogatásnak bizonyul megfáradt szemünkre. Itt már a letisztultságé a főszerep, és annak ellenére, hogy a futurisztikus formában a külső néhány stílusjegye visszaköszön, már nem nehéz belelátni a szériagyártású modell leendő kialakítását. Az IS-ben már látott érintésre érzékeny, elektrosztatikus gombok és kapcsolók itt még jobban elterjednek majd, miközben megújult a hanyattegér-jelleggel vezérelhető központi rendszer is.

Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy a szériagyártású verziót mikor láthatjuk, de a tanulmány érettségét eltekintve erre már a jövő évben esély mutatkozhat.

Címkék: autó, Lexus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során