Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 29. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Trükközések az online kasszákkal

Trükközések az online kasszákkal

Panaszkodnak a kereskedők, hogy több olyan online pénztárgépet forgalmazó cég is van, amely átveri a vállalkozásokat, mert a kassza vételárának kifizetésekor elkéri az állami támogatás ötvenezer forintos összegét is.

A panaszok alapján az Országos Kereskedelmi Szövetség már több forgalmazót is figyelmeztetett - írja a Magyar Nemzet.

A rendelkezések alapján azonban súlyos szabálytalanságot követ el az a pénztárgépes cég, amely a megítélt állami támogatást nem vonja le a kassza vételárából, hanem a teljes összeget kifizetteti a kereskedővel, mondván, majd ha megkapják az adóhivataltól a támogatás összegét, akkor visszafizetik neki.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára ezt a gyakorlatot közönséges átverésnek nevezte. A panaszok alapján a szövetség több forgalmazót figyelmeztetett már a tisztességtelen gyakorlatra, de némely cég ügyében a feljelentést is fontolgatják. A lap úgy tudja, egy-két esetben az is kiderült, az elektronikus pénztárgépet forgalmazó vállalkozás vezetője nem is tudott arról, hogy előre begyűjtötték volna az állami támogatás ötvenezer forintos összegét.

Ezt a cégek azzal indokolták, hogy a visszás gyakorlatot valamelyik viszonteladójuk folytathatja. Közben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében azt jelezte a múlt héten visszavont pénztárgépekkel kapcsolatban, hogy nem veszítik el az ötvenezer forintos állami segítséget azok a vállalkozók, akik a biztonságilag kifogásolható kasszákat előlegezték le vagy vásárolták meg.

A Magyar Nemzet korábbi cikke arról ír, hogy becslések szerint ötvenezer vállalkozás átlagosan 30-60 ezer forintos előleget fizetett már ki a cégeknek a forgalomból váratlanul kivont kasszákért. Akad olyan kereskedő, aki a jóval százezer forint feletti teljes vételárat is átutalta már a forgalmazóknak. Az online kasszára történő átállást segítő állami támogatástól önhibáján kívül, vagyis az engedélyek visszavonása miatt egyetlen vállalkozás sem fog elesni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.