Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Június 29. 11:21, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

További heves esőzésre figyelmeztetnek az ország nagy részén

További heves esőzésre figyelmeztetnek az ország nagy részén

Az ország nagy részén további heves esőzésre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez péntek délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint felhőszakadás veszélye miatt Budapesten, Pest megyében, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: a nap folyamán főként a Dunántúl keleti felén és a Dunától keletre ismét egyre nagyobb területre terjed ki a "zivatartevékenység". A zivatarokat elsősorban jelentős mennyiségű - akár 25 milliméternél is több - csapadék kísérheti, de néhol szélerősödés, valamint jégeső is előfordulhat. Éjszaka fokozatosan csökken a zivatarhajlam.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb hőmérséklet 23 és 29 Celsius-fok között valószínű. Késő este 18-23 fok várható. Szombaton általában gyengén felhős, napos idő lesz, de hozzávetőleg a Duna-Tisza-közén felhősebb területek is lesznek, és arrafelé helyenként záporeső is lehet. A minimumhőmérséklet 15 és 20, a maximum 21 és 27 fok között alakul.

Címkék: eső, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: