Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. November 21. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Továbbcsökkenhet az áram és a gáz ára

Továbbcsökkenhet az áram és a gáz ára

Az áram és a gáz árában is van tartalék, amely további csökkentésre ad lehetőséget - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Makón.

A rezsicsökkentés egyik feltétele, hogy a korábban privatizált áram- és gázszolgáltatók visszakerüljenek állami tulajdonba - mondta Lázár János egy lakossági fórumon.

Jövőre az állam minden háztartásban áramot és gázt tud szolgáltatni - közölte a politikus mintegy kétszáz fős hallgatósága előtt.

A miniszter kitért arra is, a kormány gondolkodik a távhőszektorban is az állami szerepvállalásról. Jelenleg vizsgálja, az önkormányzati tulajdonban álló távhőcégek hogyan teljesítenek. Nem kizárt, hogy az állam távhőszolgáltatást is biztosítani fog - tette hozzá.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, a 2014-2020 uniós költségvetési időszakban kétmilliárd forint érkezik közvetlenül Makóra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Ebből rehabilitálhatják a leszakadóban lévő Honvéd városrészt.

A 600 millió forintos forrásból érdemi változások érhetők el, ehhez azonban az ott élőknek be kell tartaniuk a játékszabályokat, például rendben kell tartaniuk a saját portájukat. Nemcsak a városnak kell változnia, hanem az ott lakóknak is, hogy a körülmények ugyanolyan rendezettek legyenek mint Makó más körzeteiben - hangsúlyozta Lázár János.

Címkék: ár, áram, gáz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.