Városlista
2021. december 1, szerda - Elza

Hírek

2012. Május 18. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Tovább él, aki kávézik

Tovább él, aki kávézik

Napi egy vagy akár több csésze kávé nemhogy rontja az egészséget, de egy átfogó tanulmány arra jutott, hogy a kávé megvéd a krónikus betegségektől, mint a cukorbetegség és a szívbetegségek - számol be a CNN.

A tanulmány az eddigi legátfogóbb, amely a témában készült. A kutatás keretében négyszázezer egészséges, 50 és 71 év közötti férfit és nőt követtek nyomon. A résztvevők közül 42 ezren egyáltalán nem ittak kávét, mintegy 15 ezren nagyon sokat, napi hat csészével fogyasztottak. A legtöbben az arany középutat választották, s napi 2-3 csésze kávét fogyasztottak el naponta.

A tanulmány ideje alatt az átlagos 2-3 csésze kávét fogyasztó férfiak 10, a nők pedig 13 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint a kávét nem ivók.

A mérsékelt kávéfogyasztás tehát összefüggésbe hozható a hosszabb élettel, illetve a magasabb túlélési arányokkal. Ugyanakkor Neal Freedman kutatásvezető felhívja a figyelmet, hogy nem ok-okozati kapcsolatot tártak fel a kávéivás és az egészség között, hiszen ehhez más életmódbeli tényezők is hozzátartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 01. 18:17, szerda | Belföld

Véletlenül elsütötte a fegyverét egy rendőr

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa - nem jogerősen - 520 ezer forint pénzbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a lőfegyver használatával járó foglalkozástól azt a rendőrt,

2021. December 01. 17:03, szerda | Belföld

Év végéig még kitölthető az online zöld kérdőív

December végéig még van lehetőség részt venni hazánk klíma- és természetvédelmi témájú online felmérésében, a kitöltés határideje ugyanis egy hónappal meghosszabbodik

2021. December 01. 13:03, szerda | Belföld

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú írásbelikre

Péntekig lehet jelentkezni a középfokú felvételi írásbeli vizsgáira - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerdán az MTI-vel.

2021. December 01. 10:58, szerda | Belföld

Már meg lehet venni a 2022-es éves autópálya-matricákat

Elindult a jövő évi országos és megyei autópálya-matricák előértékesítése, a vignettákat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját online értékesítési felületén,