Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. December 21. 17:06, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Tovább csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden internetes oldalán.

Mint írták, tovább folytatódott a szennyvízben a koronavírus örökítőanyag-koncentrációjának csökkenése, bár az átlagkoncentráció továbbra is jelentős.

A mintavételi helyek egyik fele stagnáló, másik fele csökkenő tendenciát mutat, egy város esetében pedig - Székesfehérváron - enyhén emelkedő tendencia tapasztalható - tették hozzá. Az NNK közlése szerint a vizsgált szennyvízminták közül 9 helyszín az "emelkedett", míg 13 település a "mérsékelt" koncentrációtartományba esett.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön és beltereken, továbbá gyakran és alaposan mossanak kezet. Az NNK javasolja, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során