Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2020. Július 02. 12:00, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Törökországban meghaladta a 200 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma

Törökországban meghaladta a 200 ezret a regisztrált koronavírusos esetek száma

Törökországban a világon tizenharmadikként meghaladta a 200 ezret a koronavírus-járvány igazolt eseteinek a száma szerdán, miután az elmúlt nap során 1192 új fertőzöttet regisztráltak

- közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter esti ankarai sajtótájékoztatóján.

A napi adat a fertőződés ütemének további mérséklődését jelzi, hiszen a hétfői érték 1374, a keddi pedig 1293 volt.

A napi esetszámok a hatósági intézkedések enyhítését követően 900 körüli értékekről indulva június közepén néhány nap alatt 1600 közelébe, a május közepi szintre jutottak. A mutató azóta egyszer már állt 1192-n, alacsonyabban azonban még nem járt.

Szerdán az előző napnál hárommal többen, 19-en vesztették életüket a fertőzés következtében. A halálos áldozatok száma ezzel 5150-re emelkedett. Ugyan az intenzív osztályon fekvő betegek száma tovább nőtt, 1026-ról 1035-re, a lélegeztetőgépre szorulóké ismét ereszkedett, 368-ról 362-re.

A gyógyultak száma 2311-gyel 175 422-re emelkedett, ők teszik ki tehát az összes eset több mint 87 százalékát. A 83 milliós országban 3,43 millió vírustesztet végeztek el.

Koca az egészségügyi tárca által létrehozott tudományos tanács szerdai értekezletét követő felszólalásában rámutatott: jelen körülmények között lehetetlennek tűnik, hogy az új típusú koronavírus lekerüljön a napirendről. Egyúttal figyelmeztetett: félrevezető és tudományosan megalapozatlan azt gondolni, hogy a kórokozó fertőzési képessége gyengült. Koca arra kérte az embereket, hogy maradjanak távol a közösségi rendezvényektől.

A miniszter - bár a pontos adatokat nem ismertette - arról is beszámolt, hogy az utóbbi két hétben "figyelemre méltó" mértékben nőtt a napi esetszám Ankara, Gaziantep, Bursa, Konya és Diyarbakir tartományban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 08:00, kedd | Külföld

Szigorodtak a beoltatlanokra vonatkozó korlátozások Ukrajnában

Ukrajnában hétfőtől életbe léptek azok a szabályozások, amelyeknek értelmében szigorodtak a koronavírus-járvány miatt bevezetett karanténkorlátozások a beoltatlanok számára.

2021. December 07. 06:00, kedd | Külföld

Közelít Magyarország felé az omikron koronavírusváltozat

Horvátországban is megjelent a koronavírus új, először Afrika déli részén azonosított omikron nevű változata - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója hétfőn.

2021. December 06. 16:05, hétfő | Külföld

Egy római buszon szabták ki az első bírságot oltás nélküli utasra

Rómában bírságolták meg az első utast, aki védettségi igazolás nélkül szállt buszra hétfőn, miután a tömegközlekedési eszközökön, valamint a vendéglátásban is életbe léptek az oltás nélkülieket korlátozó szigorítások.

2021. December 06. 13:03, hétfő | Külföld

Meghaladta a 20 milliót a beadott harmadik oltási dózisok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a húszmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott harmadik dózisok száma Nagy-Britanniában.