Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2017. Június 09. 16:52, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több újdonság jelent meg a Könyvhéten, mint tavaly

Több újdonság jelent meg a Könyvhéten, mint tavaly

Hússzal több cím jelent meg az idei, 88. Ünnepi Könyvhéten a tavalyihoz képest - mondta a magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) igazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.

Péterfy Gergely kiemelte, hogy a megemelkedett könyvszám nagy öröm, annak ellenére, hogy a könyvszakma jelenleg nagyon nehéz helyzetbe került a magyar könyvpiac csaknem negyven százalékát lefedő Alexandra könyvterjesztő, illetve a mögötte álló cégek, a Könyvbazár Kft. és a Rainbow Üzletlánc Kft. összeomlása miatt. Ennek következtében rengeteg kiadónak ragadt bent a pénze; mintegy hárommilliárd forintos kár érte a könyvszakmát, így rengeteg kiadó létét fenyegeti veszély.

Péterfy Gergely hangsúlyozta, hogy ez olyan továbbgördülő adóság, amely elsodorhatja elsősorban azokat a kis kiadókat, amelyek miatt a könyvszakma igazán színes és szép, és amelyek révén ilyen sok új kiadványt forgathatnak az olvasók.

Szerinte nagyon sokféle módon lehetne és kellene javítani a magyar könyvpiac helyzetén, és újra kell gondolni a kiadók és a terjesztők viszonyát az árrést illetően is. Megjegyezte azonban, hogy a magyar könyvek ára még mindig harmada a nyugati országok áraihoz képest, annak ellenére, hogy az előállítási költségek ugyanolyanok.

"Jó volt, hogy a tavalyi könyvhetet Esterházy Péter nyithatta meg, és szomorú hogy idén már Jókai Anna sem lehetett velünk" - emlékezett Péterfy Gergely, aki azt is elmondta, hogy az MKKE javaslatot tesz arra, hogy április 14-ét, Esterházy Péter születésének napját a magyar próza napjává nyilvánítsák.

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok központi rendezvényén a fővárosi Vörösmarty téren hétfőig várják a közönséget, amely idén 85 kiadó 339 új kötetéből válogathat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 13:02, szerda | Belföld

Változott munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás

A gazdasági válság óta sokat változott a munkaerő-kölcsönzéshez való hozzáállás: akkor a munkavállalók a munkaerő-kölcsönzést szükséges rossznak látták, ez mára megváltozott, kifejezetten kedveltebbé vált a terület

2020. Február 19. 12:01, szerda | Belföld

Műtrágyával csaltak el 1,3 milliárd forint adót

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tizenhat tagja ellen,

2020. Február 19. 09:48, szerda | Belföld

Online is kérhető keresetkimutatás

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.