Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 09. 07:22, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Több mint húsz kérdésre kell válaszolnia a kormánynak

Több mint húsz kérdésre kell válaszolnia a kormánynak

Több mint húsz kérdésre, majd további azonnali kérdésekre kell ma válaszolnia a kormánynak az Országgyűlésben.

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amelyet másfél órában kérdések, majd egy órában azonnali kérdések követnek.

A Ház honlapján elérhető információk alapján a képviselők több mint húsz kérdést tehetnek fel a kabinet tagjainak.

A kormánypárti padsorokból Hörcsik Richárd azt kérdezi majd a nemzetgazdasági minisztertől, hogy mit jelent az Erdőhorvátiban megvalósuló autóipari beruházás a zempléni térség fejlődése szempontjából.

Ellenzéki oldalról a szocialista Bangóné Borbély Ildikó az emberi erőforrások miniszterének válaszát várja, "miért nem emeli fel a szavát, hogy Hajdúhadházon is játszóterezhessen, aki akar?".

A Jobbikból Kepli Lajos a nemzeti fejlesztési miniszterhez fordulva azt kérdezi, privatizálják-e a Balatoni Hajózási Zrt.-t, míg az LMP-s Sallai R. Benedek a Miniszterelnökséget vezető minisztertől vár választ arra, hogy lesz-e erdészeti privatizáció.

A parlament aktuális ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.