Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 18. 12:05, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Több mint háromszázmillió forint távhő-díjjal tartoznak a veszprémiek

Több mint háromszázmillió forint távhő-díjjal tartoznak a veszprémiek

Több mint háromszázmillió forint távhő-díjjal tartoznak a veszprémiek az önkormányzati Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt-nek (VKSZ Zrt.), amely ezért a szolgáltatás felfüggesztését helyezte kilátásba.

Erről pénteken tartott sajtótájékoztatót Göttlinger László, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója. Az MTI-nek elmondta, hogy a használati melegvíz-szolgáltatási díjból az elmúlt három évben folyamatosan emelkedett a cég kintlevősége: 2011-ben 220, 2012-ben 271, míg 2013. augusztusáig 317 millió forinttal tartoztak az ügyfelek. A VKSZ Zrt. ezért a legnagyobb hátralékot felhalmozókat ajánlott levélben értesíti arról, hogy ha öt napon belül nem rendezik tartozásukat, a tartozást átadják egy követeléskezelő társaságnak, amely jogosult a zrt. nevében a szolgáltatást felfüggeszteni és a felhasználói tulajdonban lévő helyiségben felszerelt melegvíz-órát leszereltetni - tájékoztatott Göttlinger László. Hozzátette: a szolgáltatás felfüggesztésével és újraindításával járó plusz költségeket az adósnak kell fizetnie. A vezérigazgató megjegyezte: ezen az állapoton a rezsicsökkentés biztosan segít, de ezt a hatást egyelőre nem érzékeli a szolgáltató. Az MTI kérdésére elmondta azt is, hogy hulladékszállítási díjból szintén jelentős kintlevősége van a zrt.-nek: a pontos összegzéseken még dolgoznak, de a ki nem fizetett hulladékszállítási számlák összege meghaladja a százmillió forintot. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a zrt.-nél november elsejétől lehetőség lesz elektronikus úton rendezni a hőszolgáltatási, hulladékszállítási és a vízdíjat. Részleteket a www.vkszrt.hu honlapon lehet olvasni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: