Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2012. Május 19. 07:07, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Több mint ezer rab részesült közkegyelemben

Közkegyelemben részesített több mint ezer rabot, köztük 35 külföldit Gurbanguly Berdimukhammedow türkmén elnök pénteken, az alkotmány napján – jelentette az állami televízió.

Az államfő a televíziós felvételen egy minisztertanácsi ülésen látható, amint közli, hogy a szabadulók már otthon tölthetik az ünnepet. Berdimukhammedow elrendelte azt is, hogy az amnesztiában részesülőknek munkához kell jutniuk. A tévé híradása nem tett említést arról, hogy milyen állampolgárságú rabok nyerik vissza idő előtt szabadságukat.

Türkmenisztán nem hoz nyilvánosságra adatokat, hogy hányan raboskodnak börtöneiben, de évente a jeles nemzeti ünnepek alkalmából több ezren kapnak amnesztiát. Ezt a gyakorlatot Berdimukhammedow vezette be. A februárban újjáválasztott elnök elődjéhez, a 2006 végén váratlanul elhunyt Saparmurat Niyazovhoz hasonlóan diktatórikus módszerekkel irányítja az energiaforrásokban gazdag, 5,5 millió lakosú közép-ázsiai volt szovjet köztársaságot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 16:00, péntek | Külföld

Megint sok lett az új beteg és a halálos áldozat Ukrajnában

Ukrajnában péntekre egy nap alatt ismét kiugróan nagy számú, 876 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a Covid-19 betegségbe pedig 27-en haltak bele, közülük 11-en az ország legfertőzöttebb régiójában, Lviv megyében

2020. Július 03. 13:40, péntek | Külföld

Robbanássorozat indult be egy törökországi tűzijáték-gyárban, sok sérült

Legalább ötvenhat sérültet szállítottak kórházba pénteken Törökországban azután, hogy egyelőre ismeretlen okból robbanássorozat indult be egy tűzijátékgyárban az északnyugati Sakarya tartományban, Hendek város közelében

2020. Július 03. 13:02, péntek | Külföld

Szennyvízvizsgálatra épülő megfigyelőrendszeren dolgoznak brit kutatók

Rendszeres szennyvízvizsgálatra épülő megfigyelőrendszeren dolgoznak brit kutatók, akik szerint ezzel akár 10 nappal korábban ki lehet mutatni a koronavírus jelenlétét egy közösségben, mint az egészségügyi tesztekkel.

2020. Július 03. 11:00, péntek | Külföld

Olaszországban ezer alá csökkent a kórházban kezelt fertőzöttek száma

Március 2. óta nem volt annyira alacsony a kórházban kezelt koronavírus-fertőzött betegek száma, mint csütörtökön. Az újonnan fertőzöttek száma azonban az utóbbi négy napban fokozatosan emelkedett.