Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2015. Július 08. 09:20, szerda | Belföld
Forrás: http://szebbjovo.hu

Több fertőző májbeteg van a debreceni menekülttáborban, mint az egész megyében összesen

Több fertőző májbeteg van a debreceni menekülttáborban, mint az egész megyében összesen

A táborba érkezéskor mindenki átesik egy szűrésen. TBC-, fertőző májgyulladás-, AIDS-tesztek készülnek, illetve próbálják kiszűrni az Európában eleddig ismeretlen „egzotikus” kórságokat is (Ebola, SARS, stb.).

A Jobbik képviselői évek óta folyamatosan jelezték már, hogy probléma lesz a menekültekkel. A debreceni közgyűlés jobbikos képviselői 2011. óta minden évben felvetették, hogy a környéken élők panaszai miatt zárttá kellene tenni a debreceni menekülttábort, és minél előbb olyan helyre kellene azt költöztetni, ahol nem zavar senkit.

A jobbikos képviselők szélsőségesek, nem keresztények, nem emberségesek, nem értik a törvényeket, nem ismerik a következményeket, túllihegik a problémát, amelyet rajtuk kívül senki sem tapasztalt, satöbbi, satöbbi… A szokások kormányzati arrogancia. Mi, jobbikosok tüntettünk, felvonultunk, aláírásokat gyűjtöttünk, de a süket képviselők központi irányvonalát nem tudtuk áttörni.

Legutóbb a megyei közgyűlésben esett szó a menekültekről.

A megyei tisztifőorvos ugyanis minden évben beszámol a megye egészségügyi helyzetéről, a folyamatos népességfogyásról, a megye elöregedéséről, a kiugróan magas öngyilkosságokról, és a megyében élők egyre rosszabb egészségügyi állapotáról.

Nem tudom, ennek a riasztó képnek a tompítására, vagy csak figyelmetlenségből, de a beszámoló kitért a menekülttábor egészségügyi helyzetére is.

Nos, a helyzet nemhogy aggasztó, nemhogy riasztó, de inkább katasztrofális.

A táborba érkezéskor mindenki átesik egy szűrésen. TBC-, fertőző májgyulladás-, AIDS-tesztek készülnek, illetve próbálják kiszűrni az Európában eleddig ismeretlen „egzotikus” kórságokat is (Ebola, SARS, stb.).

És 2014-ben találtak is mindegyikből jó néhányat. Fertőző májbetegséggel például több menekült bizonyult fertőzöttnek, mint az egész megyében összesen! De volt HIV-fertőzött és TBC-s is.

Vígh József jobbikos frakciótársunk természetesen megkérdezte, hogy mi lett ezekkel az emberekkel.

És a válasz talán még riasztóbb, mint maga a tény: mire megjöttek az eredmények, már eltűntek, tovább mentek, „már másnak jelentettek gondot” – mondta a tisztifőorvos asszony.

Ízlelgesse mindenki ezt a kijelentést!

Eközben kicsit gondolkodjunk el azon is, hogy akik már mindenféle bajsággal fertőződtek – bár már azóta valószínűleg Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Angliában „okoznak gondot”, vajon hogyan is érkeztek el hozzánk, Debrecenbe?

Keresztülutaztak fél Dél-Európán, átsétáltak a védtelenül hagyott déli határunkon, elkapták és nyilvántartásba vették őket, kaptak valamiféle ideiglenes okmányokat, felültek a vonatra, buszra, ettek, ittak, elvégezték a szükségüket, vásároltak a boltokban, megfogdostak mindent, prüszköltek, köhögtek.

Amikor ezen aggódni kezdtünk, azt a „megnyugtató” választ kaptuk, hogy semmivel sem jelentenek a menekültek nagyobb egészségügyi kockázatot, mint „egy népesebb turistacsoport”!

Azt hiszem, ehhez sincs mit hozzáfűzni.

Biró László – szebbjovo.hu

Fotó: Béli Balázs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.