Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Március 03. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több év fegyházra ítéltek egy unokázós csalót

Több év fegyházra ítéltek egy unokázós csalót

A Fővárosi Törvényszék másodfokon, jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, akit többrendbeli, társtettesként elkövetett csalás bűntettével vádoltak.

A törvényszék azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az ítélet szerint a férfi idős embereket hívott föl telefonon ismeretlen társával együtt azzal, hogy közeli hozzátartozójuk közlekedési balesetet szenvedett, erre hivatkozva pedig pénzt kértek a sértettektől.

A vádlott magát rendőrnek kiadva találkozott az idős emberekkel, akiktől összesen több mint 9 millió forintot vett át.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat első fokon - mint többszörös visszaesőt - négyrendbeli, társtettesként elkövetett csalás bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, továbbá 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést. A másodfokon eljáró FT megállapította, hogy az elsőfokú bíróság az eljárási szabályoknak megfelelő, törvényes ítéletet hozott, helyesen értékelte a bizonyítékokat és a büntetéskiszabási körülményeket is.

Az elsőfokú ítéletet a törvényszék annyiban változtatta meg, hogy a 400 ezer forint pénzbüntetésre vonatkozó rendelkezést mellőzte, illetve egyéb járulékos kérdésekben - például bűnjeleket, előzetes fogvatartás beszámítását illetően - döntött másként.

A pénzbüntetést a másodfokú bíróság azért mellőzte, mert a jelenleg is büntetés-végrehajtási intézetben tartózkodó vádlott jövedelemmel, illetve vagyonnal nem rendelkezik, így esetében pénzbüntetés kiszabásának nincs helye - áll a bírósági közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.