Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 30. 07:28, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Tizenöt év börtönre ítéltek egy volt rendőrt egy fekete tizenéves megöléséért Texasban

Tizenöt év börtönre ítéltek egy volt rendőrt egy fekete tizenéves megöléséért Texasban

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte szerdán egy dallasi bíróság Roy Oliver volt rendőrtisztet, miután bűnösnek találta a fehér férfit a tizenöt éves afroamerikai Jordan Edwards megölésében.

Az AP amerikai hírügynökség rámutatott: kifejezetten ritka dolog, hogy elítéljenek egy rendőrtisztet, aki szolgálatban tüzet nyitott egy fegyvertelen, nem mellesleg fekete civilre. Mi több, 2005 óta csupán hat rendőrt ítéltek el hasonló ügyekben, de négyüket később felmentették.

Olivert és társát tavaly a dallasi Balch Springsben riasztották a amiatt, hogy fiatalkorúak alkoholt fogyasztanak egy házibuliban. A helyszínre érkezés után a volt rendőr tüzet nyitott az Edwardsot és ugyancsak afroamerikai barátait szállító gépjárműre, amit azzal indokolt: a gépjármű társa irányába haladt, amit úgy értékelt, hogy veszélyeztetve volt társa testi épsége.

Edwards, aki az anyósülésen ült, szörnyet halt.

Címkék: ítélet, rendőr, texas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.