Városlista
2021. március 4, csütörtök - Kázmér

Hírek

2020. Augusztus 26. 15:49, szerda | Sport

Tisztújító közgyűlésről döntött a MÚSZV

Tisztújító közgyűlésről döntött a MÚSZV

Választó közgyűlés megtartásáról döntött a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége, amely szerdán egységesen szavazott a tisztújítás mellett, és a közgyűlést szeptember 27-re írta ki.

"Bár a mandátumunk eredetileg 2022-ig szól, mégis úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérünk a tagságtól" - idézte a MÚSZ közleménye Wladár Sándor elnököt.
Moszkva olimpiai bajnoka elmondta, a tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket versenyzőknek és a szövetségnek egyaránt.
"Ha tagszervezeteink ismét bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a MÚSZ vezérkara. A felelősségünket csak növeli, hogy elengedhetetlen generációváltás előtt áll a válogatott, óriási előny lehet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai vezérkar végzi el, nem kell féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni" - fejtette ki. Wladár Sándor hozzátette: ugyanez vonatkozik a MÚSZ előtt álló egyik legnagyobb feladat, a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokság megszervezésére, amelyet az új MÚSZ-vezetés immár zavartalanul vihet végig, és indíthatja el a kormányzattal közösen a 2027. évi vizes világbajnokság előkészületeit is.
"Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakult válogatott szerepel majd - a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk" - közölte a MÚSZ 2017 őszén megválasztott elnöke, aki szerint az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult. Megemlítette az Úszó Nemzet Programot, a létesítményfejlesztések folytatását, az úszóedzői licenszrendszer kialakítását, illetve az úszósport utánpótlásbázisát adó Jövő Bajnokai program új verziójának felépítését.
"Azt pedig a magyar sportrajongók évről évre láthatják, a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus eredmények sorát hozza az aktuális világversenyeken" - szögezte le.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 09:07, hétfő | Sport

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Csomós Mixit és Nagy Attilát megtréfálta az időjárás, nem versenyezhettek a Winter Rally Covasnan, ezért az Orfű Rallye-ra - ami sokaknak a bajnoki nyitány főpróbája lesz - kettőzött erővel készülnek.

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.