Városlista
2020. augusztus 14, péntek - Marcell

Hírek

2011. Október 08. 21:11, szombat | Belföld
Forrás: Wikipédia

Tévedésből jelent meg Steve Jobs halálhíre három évvel ezelőtt

Tévedésből jelent meg Steve Jobs halálhíre három évvel ezelőtt

Sajnos ezúttal megerősítették az Apple vezér halálhírét, így biztosak lehetünk benne, hogy Steve Jobs tényleg elhunyt.

Ötvenhat éves korában meghalt Steve Jobs, az Apple társalapítója, aki nemrég mondott le a cég elnök-vezérigazgatói tisztségéről. Az Apple arcának tekintett technológiai guru régóta hasnyálmirigyrákban szenvedett.


A hírt magyar idő szerint csütörtökön nem sokkal éjfél után jelentette be az Apple, amelynek honlapján egy rövid megemlékező szöveget, és Jobs képét is elhelyezte. "Az Apple elvesztette vízionárius és kreatív zsenijét, és a világ elvesztett egy rendkívüli embert. Azok, akiknek közülünk volt szerencséje ismerni és együtt dolgozni Steve-vel, egy kedves barátot és egy inspiráló mentort vesztettek el. Steve egy olyan céget hagy maga mögött, amelyet csak ő hozhatott létre, szelleme pedig mindig az Apple alapjait jelenti majd." - áll az Apple honlapján. A számítógépgyártó cég a rememberingsteve@apple.com e-mail címen fogad részvétnyilvánításokat bárkitől.


Jobs 1955-ben született, egyes források szerit San Franciscoban, mások szerint Cupertinoban (Mindkettő Kalifornia állam területén található). Egy szíriai bevándorló volt a vér szerinti apja, de anyja szülei hallani sem akartak Abdulfattah John Jandaliról, így a fiút örökbefogadásra ajánlották fel egy ügyvéd párnak, de ők az utolsó pillanatban inkább egy lányt választottak így a várólistán soron következő Paul Jobs és Clara Jobs adoptálta a gyermeket. Jobs szülei később egybekeltek, de akkor Steve már Paul és Clara Jobs örökbefogadott gyermeke volt. Késöbb Jobs biológiai anyjával felvette a kapcsolatot, de apjával sohasem.

1972-ben a Reed egyetmenre kezdett járni, de egy szemeszter után kilépett.


1974-ben visszatér Kaliforniába és az helyi amatőr komputer klubot (Homebrew Computer Club) látogatja barátjával Wozniakkal. Később Indiába utazik, spirituális útkeresésként. Buddhista lesz és kipróbálja az LSD-t.


1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel közösen megalapította az Apple Computert. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének, aki meglátta a lehetőséget a grafikus felhasználói felületben (GUI) és az egérben, mellyel egy Xerox PARC-bemutató alkalmával találkozott. Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet.


Steve Jobs első gyermeke az 1978. május 17-én született Lisa Brennan-Jobs, bár a kislány édesanyjával nem lépett házasságra, nem szakítottak egymással végleg. Egyesek szerint az ekkor megjelenő Apple névadója volt Lisa, ugyanis Jobs olyannyira szerette az általa épített gépeket mint saját gyermekeit.


1985-ben hatalmi összetűzésbe került az Apple társtulajdonosaival. Ennek következtében megalapította NEXT néven ismert saját cégét, amelyet 1996-ban felvásárolt az Apple.


1986-ban felvásárolta az animációs filmeket készítő Pixar Animation Studios-t, ettől fogva ő volt a cég elnök-vezérigazgatója. A Pixar munkája többek közt a Toy Story – Játékháború és a Némó nyomában. 2006-ban a Pixar feletti tulajdoni jogáért cserébe részvényeket kapott a Walt Disney Company-ben, amivel ő lett a Disney legnagyobb egyéni részvényese.


2005-ben ő tartotta az amerikai Stanford egyetem diplomaosztó ünnepségén a beszédet.

http://www.youtube.com/watch?v=FLC1ApbxMeY


Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 14. 19:00, péntek | Belföld

Továbbra is stagnálás várható az ingatlanpiacon

A koronavírus-járvány miatt feltorlódott kereslet-kínálat miatt június-júliusban már a tavalyi szintet ütötte az ingatlanpiac Magyarországon, a szegmenst érintő hatások kioltják egymást, ezért még stagnálás várható

2020. Augusztus 14. 18:09, péntek | Belföld

A koronavírus-helyzetben nincsenek nagyobb veszélyben az allergiások

A jelenlegi ismeretek szerint nem veszélyezteti jobban a koronavírus az allergiásokat - mondta Szigeti Tamás, a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés szakértője péntek reggel az M1 csatornán.

2020. Augusztus 14. 16:58, péntek | Belföld

Harmincmilliót csaltak ki egy férfitől, aki ukrán cigarettát akart venni

Harmincmillió forintot csaltak ki Mátészalkán egy férfitől, aki ukrán zárjegyes cigarettát akart venni, de még a helyette átadni tervezett, kartondobozokba csomagolt szalmát sem kapta meg.

2020. Augusztus 14. 16:02, péntek | Belföld

Nagyszülei kertjében termesztette a kábítószert - VIDEÓ

A Sümegi Rendőrőrs munkatársai elfogtak egy 43 éves helyi lakost, büntetőeljárás indult ellene.