Városlista
2019. november 22, péntek - Cecília

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Merénylettel fenyegették meg az Egyesült Államokat a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulóján.

A célpont Washington vagy New York lehet, a hatóságok pedig nem hagyhatják figyelmen kívül a jelzést – mindkét városban szigorították a biztonsági ellenőrzéseket.

A szerdai fenyegető üzenet nem megerősített információ, ám konkrétumokat is tartalmaz – a World Trade Center ellen intézett terrortámadás 10. évfordulóján pedig valós veszélyt is jelenthet; az Egyesült Államok belbiztonsági szóvivője az eset kapcsán megjegyezte, idáig minden évfordulón kaptak hasonló jelzéseket.

Barack Obama elnök a hír hallatán fokozott munkára utasította a terrorelhárítási szolgálatokat: Washingtonban és New Yorkban egyaránt szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, felkészülve egy esetleges autóbombás támadásra is – ellenőrzik a hidak és metróalagutak környékét, gyorsabban elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat és növelik a járőröző rendőrök létszámát is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: terror

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 22. 07:33, péntek | Külföld

Jelentős orosz kémtevékenységre hívta fel a figyelmet a szerb elnök

A szerbiai hírszerzés jelentős és széles körű orosz kémtevékenységet leplezett le - közölte Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtök esti rendkívüli sajtótájékoztatóján.

2019. November 22. 06:32, péntek | Külföld

Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban

Turisztikai érdekességgé válhat az a tizenöt, feltehetőleg a múlt század elejéről származó palackozott bor, amelyet a délkelet-lengyelországi Kozlówkában,

2019. November 22. 05:00, péntek | Külföld

Európai szintű összefogást sürget a méhészek érdekében az agrárminiszter

A környezeti kihívások és az ázsiai versenytársak megjelenése miatt uniós szintű összefogást sürgetett a méhészek érdekében az agrárminiszter csütörtökön Budapesten.

2019. November 21. 07:26, csütörtök | Külföld

Visszavonul a közélettől a szexuális botrányba keveredett András yorki herceg

Visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként végzett közéleti tevékenységétől András yorki herceg, II. Erzsébet királynő fia,