Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Július 19. 11:22, péntek | Kék hírek
Forrás: http://www.blikk.hu

Természetgyógyászt okolnak az éhenhalt baba szülei

Természetgyógyászt okolnak az éhenhalt baba szülei

Kézrátétellel és különböző csodacseppekkel gyógyította a természetgyógyász a kis Benjamint (†1,5), aki csaknem három hónapja édesanyja karjaiban halt meg csontsoványan– ezt állítják a gyerek szülei

A kisfiú édesanyja, E. Ildikó Rebeka (37) és apja, F. Balázs (35) állításuk szerint azért fordultak a budapesti természetgyógyászhoz, mert Benjamin súlya féléves korától egyáltalán nem gyarapodott. A háziorvos mellett ezért M. Bertalant fogadták fel, hogy hetente egyszer jó pénzért kezelésbe vegye babájukat. Úgy tudjuk, a fővárosban is „praktizáló" gyógyító azzal hitegette a szülőket, hogy kisfiuk bélflórája borult fel, ez okozza az étvágytalanságát. Benjamin négy és fél kilósra fogyott, a szülők mégsem vitték kórházba.

– Védenceim nem orvosellenesek. A kisfiú nagypapáját az a természetgyógyász gyógyította meg, aki a babát is kezelte, ezért feltétel nélkül megbíztak benne – magyarázta a Blikknek dr. Varga András, a család védője, aki hozzátette: sem a háziorvos, sem pedig a természetgyógyász nem figyelmeztette a szülőket, hogy kisfiuk belső és külső vízfejűségben szenved. Pedig az elsődleges orvos szakértői vélemény ezt egyértelműen megállapította.

– Egyelőre várjuk a részletes szakértői véleményt, amelyből az is kiderülhet, hogy a baba egyáltalán egészségesen született-e – tette hozzá az ügyvéd.

A gyermekgyógyász szerint a vízfejűség, vagyis a koponyát nyomó agyvíz felgyülemlése legtöbbször veleszületett rendellenesség.

– Ha valóban rendszeresen látta ezt a gyereket orvos, biztosan kiszűrte volna a betegséget. Ha a fej körfogata nem normális értékű, kivizsgálásra kell küldeni a gyermeket – magyarázta dr. Vaszil László gyermekorvos.

Az agárdi szülőket egyébként szerdán kiengedték a rácsok mögül, és házi őrizetben lehetnek, vagyis naponta többször egy rendőr kopogtat ajtajukon, hogy elszámoljanak szabadidejükkel. Tegnap az egyik családtag nyitott ajtót a Blikknek és kijelentette: mindannyian ártatlanok. Információink szerint a természetgyógyász is otthon van, de nyilatkozni nem akart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.