Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2020. November 03. 13:08, kedd | Belföld
Forrás: vasarnap.hu

Terence Hill: A magyarok vigyáznak rám

Terence Hill: A magyarok vigyáznak rám

Terence Hill visszautasította a hollywoodi csillogást, a Rambo főszerepét, a vérfürdőt, és helyette inkább személyes hitét helyezte élete középpontjába,

sőt – egy idő után a filmjeiben is igyekezett Isten iránti szeretetét megjeleníteni. Király Leventével, Terence Hill életrajzírójával beszélgettünk!

– Ön Bud Spencer és Terence Hill munkásságának nagy tisztelője, mindkettőjükkel volt alkalma személyesen találkozni, sőt – könyveket is írt róluk. Nemrégiben jelent meg a Terence Hill életútját bemutató kötete, a Zsugabubus. Mit jelent önnek ez a két színész?

– Igen, tavaly jelent meg a Piedone nyomában című könyvem, ami idehaza bestseller lett. Ezt követően merült fel bennem, hogy a Bud Spencerről szóló könyv mellé érdemes lenne készíteni egy Terence Hill életéről szóló kötetet is – így készült el a Zsugabubus.

Számomra sokat jelent ez a két személy, hiszen a generációm az ő filmjeiken nőtt fel. Általános iskolás koromban, amikor születésnapi összejövetelek voltak, mindig Bud Spencer és Terence Hill filmeket néztünk, eleinte VHS-kazettákon és fekete-fehérben!

A két olasz színész a gyermekkorom része lett, az irántuk érzett szeretetem és kötődésem máig megmaradt.

A mostani könyvek részben küldetéstudattal készültek; egyrészt hálás vagyok a Jóistennek, hogy olyan különleges helyzetbe kerülhettem, hogy egyedüli magyarként mindkettőjükkel találkozhattam, interjút is készíthettem velük. Másrészt valamit vissza is szeretnék adni a példaképeimnek is, akik a filmjeikkel annyi örömet okoztak, így a két kötet részemről egyben köszönetnyilvánítás is.

A teljes interjú ITT olvasható!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 22. 18:04, péntek | Belföld

Rátámadt a gyermekfelügyelőre a fiú, mert nem kapott cigit

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség.

2021. Október 22. 15:04, péntek | Belföld

Jó minőségű, de kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidéken

Jó minőségű, de a vártnál kevesebb szőlő termett a szekszárdi borvidék szekszárdi területein a nyári hőség és a kevés csapadék hatására.

2021. Október 22. 14:03, péntek | Belföld

Magyar filmek 1896-2021 címmel jelent meg filmtörténeti lexikon

A magyar filmkultúra 125 évének legfontosabb produkcióit ismerteti a Magyar filmek 1896-2021 című lexikon, amely a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) kiadásában jelent meg.

2021. Október 22. 12:01, péntek | Belföld

Az arckrémek után a hajápolókat ellenőrzik

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából ellenőrzik, hogy a samponok, balzsamok, hajregeneráló készítmények és hajfestékek csomagolásán joggal szerepelnek-e a natúr, bio vagy vegán megjelölések.