Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Július 18. 05:00, szombat | Bulvár
Forrás: MTI

Térdén hordta a kézfejét egy kínai férfi, amíg vissza nem varrták a helyére

Térdén hordta a kézfejét egy kínai férfi, amíg vissza nem varrták a helyére

Átmenetileg a térdéhez oltották leszakadt kézfejét egy kínai férfinak, akit munkahelyi baleset ért.

A műtét végül sikerült, állapota javulóban van és már az ujjait is meg tudja mozdítani - jelentette a kínai média pénteken.

A Csou családnevű férfit a közép-kínai Hunan tartomány Hsziangtang nevű városában érte a szerencsétlenség, amelyben bal kezét levágta egy gép. Mivel a helyi kórházban kizárólag az amputáció lehetősége merült fel, átszállították a tartományi központ jobban felszerelt és több szakemberrel ellátott Hsziangja nevű kórházába, ahol 2013-ban egy orvoscsoport már végzett hasonló visszavarrásos műtétet.

A sérült idegek és inak gyógyulásához azonban több időre volt szükség, ezért az operáció kezdetéig - a kézfej vérellátásnak biztosítása érdekében - kezét ráoltották a beteg térdére - közölte a Hszinhua hírügynökséggel Tang Csü-jü, a kézmikrosebészeti osztály vezető főorvosa Csangsában.

"Normális hőmérsékleten egy levágott ujjnak tíz órán belül vért kell kapnia. Ez az idő rövidebb, mint egy levágott végtag esetében" - jegyezte meg Tang. Hozzátette, ha a vérellátás a lehetségesnél hosszabb időn át szünetel, a szövetek elhalnak, s akkor már nincs is értelme a visszavarrással próbálkozni.

Csou kézfeje több mint egy hónapon át "kapcsolódott" a térdéhez, s amikor az orvosok elérkezettnek látták az időt, egy 10 órás műtéttel visszaoperálták az eredeti helyére.

Címkék: kína, kéz, műtét, térd

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára