Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Április 04. 10:15, hétfő | PR
Forrás: (x)

Tavaszi nagytakarítás - így lesz igazán hatékony!

Tavaszi nagytakarítás - így lesz igazán hatékony!

A tavasz a megújulás ideje. Nem csak a természet, mi magunk is új erőre kapunk ilyenkor. Legtöbben szeretjük ilyenkor közvetlen környezetünket is rendbe tenni, takarítani, szelektálni, rendszerezni.

A lényeg a végeredmény: harmonikus otthon, ahova igazán nagy öröm hazatérni.
Tippjeinkkel igazán hatékony lesz a tavaszi nagytakarítás, és tanácsainkat követve könnyen azon kapod majd magad, hogy a tavaszváró lakás frissítés valójában nem is olyan fárasztó és nem feltétlenül évről-évre visszatérő tevékenység!

A kulcs a szervezés - először a fejünkben rakjunk rendet

Talán nem meglepő, hogy az első tippünk a szervezésről szól. Ahogyan életünk különféle területein, így a takarítás során is akkor leszünk kiemelkedően hatékonyak, ha előre átgondoljuk, miket és milyen sorrendben szeretnénk csinálni.

Fontos erre időt szánni, hiszen mindennek az alapja az, hogy a fejünkben rendet teszünk. Fogjunk egy papírt és tételesen írjunk le minden tevékenységet, ami csak eszünkbe jut. Ne gondolkozzunk rajta túl sokat, bármilyen sorrendben leírhatjuk a teendőket.

Ha ezzel megvagyunk, ideje rendszerezni a leírtakat. Egyéni preferencia kérdése, hogy milyen logika mentén csoportosítjuk a feladatokat: van, aki helyiségenként, míg más munkafolyamatonként szereti rendezni az elvégzendő feladatokat.

Bármelyik csoportot erősítsük, mindenképpen okosan kell beosztani a feladatokat: figyeljünk arra, hogy minden esetben fentről lefelé haladjunk a helyiségeken belül, hogy a tiszta felületek ne váljanak újra porossá.

Elhúzni, alánézni!

A tavaszi nagytakarítást az különbözteti meg az általános heti takarítástól, hogy alaposabb. Ilyenkor elhúzzuk a szekrényeket, és a kanapé alatt is portalanítunk. Minden pókot kilakoltatunk, és még a kazánt is áttöröljük. Mivel ilyenkor alaposan körbejárjuk otthonunk minden pontját, érdemes szemügyre venni a különféle készülékeink állapotát is, és amennyiben úgy ítéljük, hogy megérett valami a cserére, írjuk fel a listánkra.

A takarítás végeztével jól fog esni egy kis online vásárlás: a tiszta lakásunk kényelmében, a portalanított kanapénkon ülve is beszerezhetjük a cserére szoruló készülékeket, például a webkazan.hu oldalon.

Tartsuk frissen otthonunkat

A tavaszi nagytakarítást követően már csak két dolgunk marad: a pihenés és a tisztaság megtartása. Ez előbbi könnyebb feladat, azonban a másodikra is fontos időt és energiát fordítani. A heti rendszeres takarítással könnyedén szinten tarthatjuk otthonunk állapotát, és elkerülhetjük azt, hogy egy év elteltével olyan sok feladatunk legyen, aminek nehezen állunk neki.

A kulcs tehát a szervezés, a tervezés és a szinten tartás. Otthonunk nem azért van, hogy az ott töltött időt takarítással töltsük, az azonban biztos, hogy igazán élvezhetővé akkor válik, ha jól érezzük magunkat benne. Ehhez pedig elengedhetetlen a rendezettség és a tisztaság.

Címkék: kazán, takarítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat