Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2014. Január 29. 10:19, szerda | Belföld

Tartozás hagyatékként – követelhető az örökösöktől?

Tartozás hagyatékként – követelhető az örökösöktől?

Új rovatunkban joga van kérdezni, és szakemberektől kap választ! Most arra a kérdésre, hogy követelheti-e a bank az örökösöktől az elhunyt tartozásának fizetését.

Kérdés:

Tisztelt Jogsebész!

A volt férjem meghalt, maradt utána egy fél házrész, amiben én lakom a két középiskolás gyerekemmel és 1300.000 Ft autó-lízing tartozás.
15 éve elváltunk, azóta 3000.000 Ft-ot költöttem a ház tatarozására és a volt férjem két éve egy fillér gyerektartást sem fizetett.
Két éve bírósági eljáráson voltam a tulajdon jog megszüntetése és a gyerektartás végett.
Most, hogy meghalt kiderült, hogy már egy éve nem fizette az autó részleteit és az autót is visszavette a bank.
A kérdésem az lenne, hogy a bank követelheti a teljes összeget az örökösöktől?

Köszönöm Válaszát!

2014. 01. 24.
________________________________________
Válasz:
Tisztelt Kérdező!

Az örökhagyó tartozásaiért az örökösök tartoznak felelősséggel, de csak a hagyaték erejéig. Ha a hagyaték összege/értéke nem fedezi az adósságot, akkor a többletre vonatkozóan megtérítési kötelezettségük nincs.
Egyébként úgy tűnik, hogy a gyermekei árvaellátásra lesznek jogosultak, javasolom ez ügyben forduljon az illetékes társadalombiztosítási szervhez.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!

Üdvözlettel:
dr. Lendvai Zsuzsanna
ügyvéd
www.onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 12:01, szerda | Belföld

Műtrágyával csaltak el 1,3 milliárd forint adót

Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy bűnbanda tizenhat tagja ellen,

2020. Február 19. 09:48, szerda | Belföld

Online is kérhető keresetkimutatás

Februártól online is lehet igényelni a banki hitelfelvételhez elengedhetetlen adóhivatali keresetigazolást – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel szerdán.

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.

2020. Február 19. 07:06, szerda | Belföld

Rengeteg szabálytalansággal találkoztak a rendőrök kiemelt ellenőrzésükön

Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzése során - közölte a rendőrség kedden a honlapján.