Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Április 10. 14:39, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Tárca nélküli miniszter felügyeli majd Paks II.-t

Tárca nélküli miniszter felügyeli majd Paks II.-t

Tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására a következő napokban a miniszterelnök.

Orbán Viktor ezt arra válaszolva közölte hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések és válaszok órájában, hogy az LMP-s Szél Bernadett azt firtatta, miért nem írnak ki népszavazást Paks ügyében. Az ellenzéki képviselő szerint a kormány a beruházásra soha, semmilyen felhatalmazást nem kapott.

Orbán Viktor elmondta, a Fidesz és a KDNP nyílt lapokkal játszik. Kifejtette: már a 2014-es parlamenti választás előtt megkötötték a paksi beruházás alapszerződését azért, hogy senki se mondhassa azt, nem ismeri a kormányzásra készülő Fidesz és KDNP energiapolitikáját.

A miniszterelnök közölte, a Fidesz az atomenergiát és a megújuló energiát is támogatja. A megújuló energiákra nem fizethetnek rá a magyar emberek, és most úgy látszik, hogy még jó ideig a legolcsóbb energia a nukleáris energia lesz - közölte.

Címkék: miniszter, paks, paks ii.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő